×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’Estat espanyol construirà cinc vaixells de guerra més per a l’Aràbia Saudita

La drassana pública Navantia construirà cinc nous vaixells de guerra per a l'Aràbia Saudita. L'acord ha estat signat aquest dimecres a Riad en presència de la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, i del ministre de Defensa saudita, el príncep Khalid Bin Salman Bin Abdulaziz Al-Saud. Els vaixells seran utilitzats per continuar massacrant al poble de Iemen.

Clara Mallo

dissabte 3 de desembre de 2022
Facebook Twitter

Encara no es coneixen les característiques de les embarcacions, encara que se sap que seran vaixells multimissió i aniran equipats amb un sistema de combat desenvolupat i subministrat per la joint venture que van constituir Navantia i la companyia saudita SAMI per armar les corbetes. Els vaixells es construiran conjuntament a la drassana de San Fernando a Cadis i en un altre saudita. L’acord inclou a més un compromís de transferència de tecnologia de l’empresa Navantia a la drassana Saudita.

Aquest no és el primer encàrrec de La Marina Real saudita a la drassana pública espanyola, en 2018 es van construir per a la dictadura saudita cinc corbetes Avante 2020, per 1.800 milions d’euros.

La col·laboració entre l’Estat espanyol, i l’Aràbia Saudita és estreta des que el rei emèrit collís aquesta relació en benefici dels interessos imperialistes i de les grans empreses del capitalisme espanyol, alguna cosa que ha mantingut el govern de PSOE-UP. Als acords per a la construcció de corbetes de 2018 se sumen constants compres d’equipament i material bèl·lic que alimenten la política imperialista i criminal de la dictadura saudita. Des d’empreses amb participació pública com Airbus i Navantia, en aquest cas empresa totalment pública, se subministren equipament per als avions que bombardegen i fragates per al bloqueig d’aliments. Tot això ocorre amb l’aprovació per part del govern espanyol d’aquests acords milionaris de vendes d’armes per a una guerra que ha costat més de 9000 morts civils.

També el govern espanyol manté els ports oberts als "vaixells de la mort" saudites. Sense anar més lluny, fa unes setmanes el vaixell Bahri Jeddah va carregar en el Port de Sagunt material per als bombardejos de l’Aràbia Saudita a Iemen. Una pràctica que és bastant habitual.

El detall dels negocis de les empreses espanyoles amb participació pública i la dictadura saudita no poden conèixer-se a causa de la Llei de Secrets Oficials de 1968 i un decret aprovat pel govern de Felipe González en 1987 que blinda tota la informació relativa a l’exportació d’armament. Però l’arribada de vaixells als ports espanyols i els grans acords com aquest últim són expressió que actualment la col·laboració entre govern de Sánchez amb aquesta dictadura és més que puntual.

La relació que tant van acaronar i acaronen els Borbons amb la monarquia saudita i la complicitat del govern de PSOE-UP són fonamentals per a mantenir una col·laboració imperialista. La defensa dels interessos de l’imperialisme espanyol i de les seves empreses multinacionals no té límit i avui és garantit per un govern que es diu “progressista”.


Facebook Twitter

Clara Mallo

Nació en Zaragoza en 1989. Historiadora del Arte y Máster en Cultura Contemporánea: Literatura, Instituciones Artísticas y Comunicación Cultural por la Universidad Complutense de Madrid. Escribe sobre cultura y sociedad en Izquierda Diario.

Madrid | @ClaraMallo

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques