Catalunya

ÚLTIMA HORA

L’Audiència Nacional manté als presos dels CDR del 23S a la presó

L'Audiència Nacional acaba de ratificar la pena de presó sense fiança per a quatre dels membres dels CDR que van ser detinguts el passat 23S. Segueix la criminalització cap al moviment independentista català.

dimecres 20 de novembre de 2019| edici� del dia

L’Audiència Nacional acaba de ratificar la pena de presó sense fiança per a Eduard Garzón, Xavier Duch, Alexis Codina i Xavier Buigas, quatre dels membres dels CDR que van ser detinguts el passat 23S.

El jutge ha mantingut així la petició de la fiscalia que els acusa de terrorisme i tinença il·lícita d’explosius al costat d’altres tres persones que també segueixen en el mateix règim penitenciari provisional.

Cal recordar que les detencions i els dies previs van estar plagats d’irregularitats i vulneracions de drets per part de la Guàrdia Civil. Per a alguns d’ells va passar més d’una setmana per a tenir la primera visita amb els seus advocats i d’altres estan directament en un règim en el que a penes poden sortir dues hores al dia al pati.

La mesura de presó sense fiança, una de les més dures del Codi Penal, i la criminalització que va suposar cap a l’esquerra independentista va ser el punt de partida de la brutal repressió cap al poble català que es va desfermar després de la sentència del Suprem i les massives mobilitzacions que es van dur a terme com a resposta.

Durant les setmanes següents, centenars de joves van ser ferits i detinguts, deixant més de 40 presos polítics, sumats als 7 membres dels CDR i els 9 del Suprem.

Hi haurà ampliació
temes relacionats

Repressió Catalunya   /    Catalunya   /    Criminalització   /    Repressió   /    Règim del ’78

Comentaris

Comentar