Política Estat espanyol

CATALUNYA

L’Audiència Nacional dóna un cop de puny a la taula a dies de la sentència

A les 5 de la matinada es va desplegar un enorme operatiu de Policia Nacional i Guàrdies Civils donant un cop en l'escena política.

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

dimarts 24 de setembre de 2019| edici� del dia

La Guàrdia Civil ha posat en marxa aquest dilluns un bestial dispositiu ordenat pel Jutjat d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional amb el jutge Manuel García-Castelló al capdavant, contra activistes dels Comitès de Defensa de la Républica (CDR). Més de 600 efectius, van fer registres simultanis en diverses ciutats del Vallès. Per a això van comptar amb la protecció de Mossos d’Esquadra, la policia autonòmica catalana, amb el suport d’helicòpters.

La versió de la Guàrdia Civil i l’Audiència Nacional és que el dispositiu es va fer per a desarticular una cèl·lula terrorista separatista i que es preparava per a atemptar amb explosius en els pròxims dies. Així és que han detingut a nou persones i d’elles cinc les han desplaçat a Madrid. Aquest discurs sense proves, és idèntic al qual van fer quan van anar a detenir a Tamara Carrasco i Adrià Carrasco. Van ser acusats de terroristes també i després de dos anys es va demostrar que no hi havia res de res. Com han fet amb grups anarquistes en altres ocasions.

Un altre muntatge més i van desenes o centenars, fins i tot milers. A Euskadi es va sofrir contínuament aquest tipus d’acció policial. És això el que volen reproduir a Catalunya. Per això la dreta parla de l’existència de la Kale borroka o de la "batasunització" de Catalunya. Compten amb l’ajuda de l’Audiència Nacional, el Tribunal Suprem, la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat per a sostenir una versió dels fets completament retorçada.

El que hi ha en joc és el càstig que el Règim del 78 vol fer al poble català. En aquests dies sortirà una sentència condemnatòria contra importants dirigents catalans. Per a això es preparen les institucions repressives de l’Estat. Saben que hi haurà reacció popular contra aquesta sentència. Prova d’això va ser la Diada, que sent més baixa en assistència, va comptar amb 600.000 persones. El Règim del 78 tem que el moviment independentista català aixequi cap.

El que es pretén des del poder de Madrid és acoquinar, atemorir als milions que vam anar a votar el 1-O i així derrotar al moviment independentista català. Mai ha estat en la taula del Govern de Rajoy, ni tampoc en el de Sánchez la intenció de permetre un referèndum d’autodeterminació. Ells volen continuar tallant el formatge des de Madrid degut a que és aquí on està el seu poder. Monarquia, el Govern, poder judicial, les corts i els partits polítics que poden governar defensen la seva “font d’ingressos”.

Les forces repressives es rearmen per a prevenir possibles "tardors calentes"

I, per a això les forces d’ (in)seguretat s’estan preparant. Els Mossos d’Esquadra comptaran amb més personal, la totalitat dels BRIMO i material antidisturbis. Els Mossos “estrenaran” gas pebre, dos tipus de tanques i un focus de llum per a enlluernar als manifestants. I, tot això gràcies a la inversió en repressió que realitza el conseller Buch de JxCat i els comptes d’Aragonés d’ERC.

Però no són els únics que es preparen. És sabut que el poder de Madrid desconfia que els Mossos reprimeixin salvatgement als “plebeus” que ens mobilitzem. Per tant, el Govern està rearmant a la Policia Nacional. Per a això va comprar 1000 pistoles elèctriques Táser i té previst comprar unes 10.000 porres extensibles. Diguem que això és el més semblant a una “resposta política” per part del règim del 78. Com no pot convèncer, tracta de vèncer.

Això és una altra prova més que no hi ha diàleg possible amb les institucions de l’Estat i els dirigents que estan al seu cap. La repressió judicial i policial, no només que continua, sinó que s’agreuja. Tots els mitjans de difusió de Madrid van sortir en tromba a difondre les versions que la GC els va servir en safata, encara malgrat el secret de sumari. El Govern en funcions va defensar des del primer moment la intervenció de l’Audiència amb el Ministre Grande-Marlaska, i els polítics dretans escopien odi Amb qui es pot dialogar?

A tots aquests elements cal afegir que un requeriment judicial intima al President Quim Torra a llevar el cartell de “Llibertat Presos Polítics” que hi ha en la façana del Palau de la Generalitat. La “Justícia” no té una altra forma que imposar la seva visió exigint que es llevi aquest cartell abans que surti la sentència. I, no cal oblidar que té un judici pendent per al 18N per no haver llevat un altre cartell durant la campanya electoral.

Els CDRs s’han mobilitzat immediatament en resposta. En primer lloc a Sabadell que ha estat el lloc central de l’operatiu policial-judicial. També en la resta de ciutats i a la tarda-nit en múltiples punts de la geografia catalana. La mobilització immediata de diverses desenes de milers demostren que el moviment català encara està viu, malgrat la repressió i de les seves adreces que tracten de passivitzar-lo.

En síntesi, estem davant un operatiu judicial d’índole clarament polític per a escapçar i derrotar el moviment català. I, davant això no queda una altra resposta que mobilitzar als carrers i organitzar a tots els que vam participar i vam defensar el 1-O, la fenomenal vaga del 3-O. Cal enfrontar el Règim del 78 fins a torçar-li el braç sumant el suport de la classe treballadora i els pobles de tot l’Estat. Només així es podrà realitzar un referèndum d’autodeterminació i fer efectiu el seu resultat.
temes relacionats

Repressió policial   /    Audiència Nacional   /    Política Estat espanyol   /    Repressió   /    Règim del ’78   /    Referèndum a Catalunya   /    Autodeterminació de Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar