Repressió

REPRESSIÓ

L’Audiència Nacional acusa 4 persones més de terrorisme a l’Operació Judes

El col·lectiu d’advocats Alerta Solidària ha explicat en una roda de premsa la situació dels nou detinguts del 23-S i ha anunciat que l’Audiència espanyola ha acusat quatre persones més de terrorisme en el marc de la Operació Judes.

dilluns 22 de juny de 2020| edició del dia

Alerta Solidària ha denunciat a les seves xarxes que l’Audiència Nacional va acusar a quatre persones més de terrorisme en el marc de l’Operació Judes i en cita a sis a declarar: el Rafael, la Queralt, l’Esther i la Sònia.

En una roda de premsa, el col·lectiu d’advocats Alerta Solidària ha informat sobre el cas dels nou detinguts del 23-S que es van detenir inicialment, set van passar mesos a la presó acusats de pertinença a organització terrorista, estralls en grau de conspiració i fabricació i tinença d’explosius. I ara s’hi afegeixen quatre més i a més són citades a declarar David Budria i Clara Borrero, els dos detinguts que no van entrar a presó.

Alerta Solidària ha explicat que "Les citacions acordades pel jutge instructor de l’Audiència Nacional es motiven a través d’un escrit a la fiscalia al qual les defenses encara no han pogut tenir accés en una nova vulneració del dret a defensa".

Et pot interessar: La Generalitat també demana presó per als 9 de Lledoners

I han denunciat que "A deu mesos d’aquest operatiu d’estat, el govern de l’estat, de la mà de la fiscalia, segueix impulsant un procés contra l’independentisme" i que "Segueix entestat a qualificar de terrorisme la mobilització i l’organització popular i segueix ampliant els seguiments, persecucions i imputacions contra l’independentisme català".

En un comunicat, ha sentenciat que, "la gent organitzada i mobilitzada segueix sense tenir res a amagar i amb ganes de mobilitzar-se per la seva llibertat i la del seu poble, sense res a amagar i de nou, en un dia com avui surten a donar a la cara, ara i sempre que faci falta". I segueixen cridant a "tot el suport als nou imputats, el Rafael, la Queralt, l’Esther i la Sònia; als de nou citats David i Clara i a tota la resta d’imputats en Jordi, Alexis, Edu, Xevi, Germinal, Ferran i Xavi" i que "no ens aturen fins a la lliure absolució d’aquestes persones i la condemna de les diverses institucions de l’Estat per les vulneracions de drets que han exercit contra elles."

Des de la plataforma Detingudes-23S han convocat manifestacions aquest dilluns a les 20h a diferents cuitats catalanes.
temes relacionats

Repressió    /    Debats esquerra   /    Catalunya   /    Presos polítics catalans   /    Audiència Nacional   /    En Català

Comentaris

Comentar