Catalunya

ELECCIONS 28A

Junqueras participarà en un acte electoral des de la presó

La Junta Electoral Central (JEC) permetrà que Oriol Junqueras, candidat d'ERC per Barcelona per a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril, participi en un sol acte electoral des del seu centre penitenciari.

dimecres 17 d’abril de 2019| edició del dia

El passat es va autoritzar aquesta participació que tindrà lloc aquest divendres a les 10 del matí. La participació d’un candidat des de la presó és un fet inèdit com a part de l’ofensiva repressiva cap al poble català posterior al referèndum realitzat l’1 d’Octubre.

L’acte, organitzat per l’Agència Catalana de Noticies (ACN) comptarà amb el candidat mitjançant videoconferència des de Soto del Real. És l’únic acte al qual el candidat, cap de llista, està autoritzat a participar.

D’altra banda, la Junta desestima la possibilitat que Junqueras sigui part en entrevistes i debats programats altres dies com va sol·licitar la seva formació política. Aquests actes, inicialment prevists per a les jornades del 18, 24 i 25 d’abril no comptaran amb la presència del candidat d’ERC. La Junta atenent informes d’Institucions Penitenciàries, a càrrec del Ministeri de l’Interior, ha al·legat la "urgència de temps", “impossibilitat tècnica”, “organitzativa” i “d’horaris”. Arguments amb els quals sustenten la vulneració dels seus drets fonamentals, especialment el de representació política.

Al mateix temps, han denegat altres peticions per a realitzar actes electorals des de la presó a altres presos polítics que estan sent jutjats per l’1 d’Octubre. Com és el cas del cap de llista per Barcelona de JxCat, Jordi Sánchez.

En una altra resolució, la Junta Electoral ha autoritzat la celebració d’un míting de cara als comicis generals a la presó de Lledoners dijous que ve, dia 18, a càrrec de Gabriel Rufián, número dos de la llista d’ERC per Barcelona.
temes relacionats

Eleccions 2019   /    Catalunya   /    Eleccions Estat espanyol   /    Judici al Procés   /    Política Estat espanyol   /    Referèndum a Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar