×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Jornada de vaga a Correus en tot l’Estat per pujades salarials i un conveni just

Jornada de vaga en tot l'Estat dels treballadors i treballadores de Correus, reclamant pujades salarials, un conveni just i el final del desmantellament d'aquest servei per part del govern.

Ana Adom

dilluns 28 de novembre de 2022
Facebook Twitter

Aquest dilluns 28 de novembre moltes marques i portals de vendes per internet “celebraven” el Cyber Monday, una estratègia més de màrqueting, en la línia del Black Friday, en la que s’incentiva el consum a través de descomptes, en aquest cas per a compres en línia.

No obstant això, una pota essencial d’aquesta mena de campanyes és el funcionament dels serveis de logística, sovint hiperprecaritzats, amb falta de personal i unes condicions indignants.

Per això, aquest dilluns els treballadors de Correus han portat a terme una jornada de vaga per un conveni col·lectiu just, ja que porten més d’11 anys amb el mateix i la pujada salarial acord a l’IPC. Els treballadors denuncien una pèrdua de poder adquisitiu d’entre un 20 i un 25% en els últims anys. A més s’exigeix implantar les 35 hores setmanals.

La inclusió a l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic (EBEP), del qual els treballadors porten fora des de 2007, és una altra de les grans reclamacions d’aquesta convocatòria.

I és que aquest servei compleix funcions de vertebració del territori tan essencials com les dels carters rurals, que en molts casos, són els únics en realitzar aquest servei per considerar-se deficitari. Els treballadors que el realitzen denuncien a més les injustes condicions ja que han de posar el seu vehicle i el preu retribuït per quilometratge es manté congelat des de l’any 2000.

Des de CGT destaquen el treball assembleari previ realitzat per dur a terme la convocatòria, a més de la crida a la unitat sindical a la que tant CCOO com UGT no van respondre, decidint així desmarcar-se de la convocatòria i seguint la seva lògica d’acceptar pujades mínimes i mantenir la pau social.

La crida també assenyala la responsabilitat del govern del PSOE i Unidas Podemos en el desmantellament d’aquest servei públic a través de la reducció de pressupostos.

Els treballadors tenen planejat seguir amb les mobilitzacions per Nadal, a més de mostrar suport a altres lluites que s’obrin en els pròxims períodes.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques