CORONAVIRUS

Itàlia detecta el primer cas amb la nova soca descoberta a Regne Unit

La troballa va ser notificada pel Departament Científic del Policlínico Militar del Celio, a Roma.

dilluns 21 de desembre de 2020| edició del dia

El Govern d’Itàlia va reportar el primer cas d’una persona infectada amb el nou cep de coronavirus descoberta en els últims dies al Regne Unit i per l’aparició del qual va suspendre preventivament els vols procedents d’aquest país.

Et pot interesar:Diversos països suspenen vols del Regne Unit pel nou cep de coronavirus

La troballa va ser notificada pel Departament Científic del Policlínico Militar del Celio, a Roma, segons un comunicat divulgat aquest diumenge a la nit pel Ministeri de Salut.

“El pacient i la seva parella van tornar fa uns dies del Regne Unit amb un vol que va aterrar a l’aeroport de Fiumicino i actualment estan aïllats”, diu la nota, segons l’agència de notícies Sputnik.

“Al costat dels seus familiars i contactes estrets han respectat tots els procediments establerts pel Ministeri de Salut”, agrega el document.

Més primerenc, el ministre de Salut, Roberto Speranza, va signar una resolució que suspèn temporalment els vols procedents del Regne Unit, tal com van decretar també diversos països europeus.

El Regne Unit va confirmar el diumenge la presència en el seu territori d’un nou cep de coronavirus, que es propaga amb més rapidesa. Fonts oficials assenyalen que podria ser fins a 70% més contagiosa però no més letal ni immune a les vacunes. No obstant això els estudis encara són molt inicials, i diverses fonts científiques diuen que no hi ha recerques suficients per a afirmar que sigui tan contagiosa.

Itàlia és el vuitè país amb més casos confirmats de coronavirus i el cinquè amb més morts per la malaltia, segons la base de dades en línia de la universitat estatunidenca Johns Hopkins.

Des del començament de la pandèmia, el país acumulava 1.953.185 contagis (15.104 en les últimes 24 hores) i 68.799 morts (352 nous), va informar aquesta tarda el Ministeri de Salut, segons l’agència Europa Press.

Font: Telam
temes relacionats

Pandèmia   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Itàlia

Comentaris

Comentar