×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Itàlia deté a Puigdemont, per ordre de Llarena i amb l’aval de Sánchez

La notícia d'aquest dijous sobre la detenció de Carles Puigdemont per les autoritats italianes, recorre les portades dels diaris de l'Estat espanyol. L'ordre de detenció és del jutge espanyol Llarena i el Govern “progressista” espanyol l'avala.

Itziar Batet

divendres 24 de setembre de 2021
Facebook Twitter

Sobre Puigdemont pesa una ordre internacional de crida i cerca per part del Tribunal Suprem espanyol. Avui, com a eurodiputat, ha estat arrestat per la Policia italiana de Fronteres, d’agents de paisà, en arribar des de Brussel·les a L’Alguer, municipi de l’illa de Sardenya on tenia previst participar en un acte al costat de la consellera catalana d’Exteriors, Victòria Alsina, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

Mentre les autoritats italianes no han donat més detalls oficialment, des del Tribunal Suprem han assenyalat que, al marge de l’euro-ordre, existia activa una ordre internacional de crida i cerca contra Puigdemont pels fets de l’1 d’octubre. Tota una declaració de condemna, no sols a Carles Puigdemont, sinó a tot el moviment democràtic català que ha sofert la repressió constant del Règim del 78, les seves institucions i els seus partits. No oblidem que tot el Govern català ha estat a la presó i encara existeixen condemnes a centenars de joves i militants encausats.

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha explicat en les xarxes socials que Puigdemont ha estat detingut a la seva arribada a Sardenya, on acudia com a eurodiputat i que aquesta detenció "és en funció de l’euro-ordre de 14 d’octubre de 2019 que, per imperatiu legal i segons estableix l’Estatut del TJUE, es troba suspesa".

Per part seva, el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha informat que havia anat a L’Alguer per a assistir a la reunió internacional Adifolk i per a reunir-se amb el president de la regió autònoma de Sardenya, així com amb el Síndic de L’Alguer.

"Quan ha arribat a l’aeroport d’Alguer ha estat retingut per la policia fronterera italiana. Demà, a primera hora del matí, serà posat a la disposició dels jutges de la Cort d’Apel·lacions de Sàsser, que és competent per a decidir la posada en llibertat o la seva extradició”.

Pedro Sánchez avala la detenció

Per a Pedro Sánchez, Carles Puigdemont "ha de sotmetre’s a l’acció de la justícia, exactament igual que qualsevol altre ciutadà”.

Els discursos hipòcrites del “govern progressista” que no cal judicialitzar la política i sostenir el conflicte català a base de repressió, es dilueixen avalant les mateixes mesures repressives de sempre de part de l’aparell judicial espanyol. Així ho expressa la Moncloa en un comunicat de la Secretaria d’Estat de Comunicació, en el qual ha destacat que la detenció de Puigdemont obeeix a un "procediment judicial en curs que aplica a qualsevol ciutadà a la Unió Europea que ha de respondre dels seus actes davant els tribunals”.

El Govern ha manifestat el seu "respecte a les decisions de les autoritats i tribunals italians, igual que sempre ho ha fet amb els tribunals espanyols i europeus que han dictat resolucions en els procediments judicials”.

Segona detenció de Carles Puigdemont en territori europeu

Estem davant una segona detenció de Carles Puigdemont en un país europeu. La primera va ser a Alemanya l’any 2018, però el tribunal de Schleswig-Holstein va dictar la seva llibertat sota fiança de 75.000 euros. S’havia dut a terme amb la cooperació entre l’Oficina Federal de Recerca Criminal d’Alemanya (BKA) i la Policia Nacional espanyola (Comissaria General d’Informació i Divisió de Cooperació Internacional), en coordinació amb el CNI.

De la mateixa manera que la detenció de Sardenya, la d’Alemanya es va aplicar sota l’Ordre Europea de Detenció i Lliurament del 23 de març, emesa per la Sala penal del Tribunal Suprem, per un delicte de rebel·lió, amb àmbit de difusió Schengen. Puigdemont havia estat retingut per la policia alemanya en una autopista d’Alemanya, a l’altura de la localitat de Schuby, quan es dirigia en direcció sud cap a Hamburg.

Concentracions per la llibertat de Puigdemont bloquejades pels mossos d’esquadra

En plena festa de la Mercè, des del matí s’estan protagonitzant concentracions per la llibertat de Carles Puigdemont.

Molts manifestants denuncien en les xarxes que la policia autonòmica catalana, els mossos d’esquadra, estan bloquejant les concentracions per ordre de la conselleria d’interior, dirigida per Esquerra Republicana de Catalunya.

La repressió de les institucions del Règim del 78 contra les aspiracions del poble català no cessen. El govern “progressista” de Pedro Sánchez avala permanentment tota mesura judicial repressiva, enmig de negociacions amb el President català per a consolidar la restauració autonòmica catalana.

Només amb la mobilització independent de tots els partits del Règim, també del processisme, podran defensar-se les demandes democràtiques i autodeterminació del poble català i enfrontar la repressió.

Et pot interessar: Els Mossos d’Esquadra no permeten la manifestació per la llibertat de Puigdemont al consolat Italià


Facebook Twitter

Itziar Batet

Educadora | Barcelona

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid