×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Israel bombardeja Gaza per segona vegada en tres dies

Les forces de l'Exèrcit israelià ja havien bombardejat diferents zones de Gaza el dimarts a la nit, en el tercer dia de mandat del nou govern de Bennet.

Gloria Grinberg

divendres 18 de juny de 2021
Facebook Twitter

Les forces de l’Exèrcit israelià ja havien bombardejat diferents zones de Gaza el dimarts a la nit, en el tercer dia de mandat del nou govern de Bennet.

S’estima que els avions de guerra israelianes han llançat 40 míssils sobre l’àrea nord i sud de Gaza enmig de la nit, també han bombardejat àrees rurals en l’oest de Gaza. Alhora denuncien que l’edifici d’administració civil en l’est de Jabalia també va ser bombardejat.

Et pot interessar: L’ultradretà Naftali Bennett assumeix com a primer ministre d’Israel

Encara no es reporten víctimes fatals, però s’informa sobre grans explosions en la zona.

Aquests atacs constitueixen de fet una ruptura de l’alto el foc acordat el 21 de maig passat, després dels bombardejos que van deixar almenys 260 morts del costat palestí, a més de la destrucció de centenars d’edificis i milers de persones que van perdre les seves llars.

Des d’Israel justifiquen aquests atacs pels 20 globus incendiaris que es van llançar des de la Franja de Gaza. El dimarts es va realitzar la "Marxa de la Bandera pel Dia de Jerusalem", amb la participació de milers d’israelians ultranacionalistes, com cada any el 15 de juny per a commemorar la unificació de Jerusalem en mans israelianes en 1967 durant la guerra dels Sis Dies.

Més informació: L’Estat assassí d’Israel, un "exemple" històric per al Govern de Catalunya

El nou govern israelià, de l’ultradretà Bennet està travessat per les fortes contradiccions dels 8 partits que componen la seva coalició. En un context d’una renovada resistència palestina, el nou mandatari va anunciar que no "retrocediria ni un mil·límetre de la Judea i Samaria [nom jueu de Cisjordània]" on es troben les ocupacions dels colons. Amb aquesta declaració, anticipa com seran els pròxims mesos.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques