Internacional

PALESTINA

Israel bombardeja Gaza per segona vegada en tres dies

Les forces de l'Exèrcit israelià ja havien bombardejat diferents zones de Gaza el dimarts a la nit, en el tercer dia de mandat del nou govern de Bennet.

divendres 18 de juny| edició del dia

Les forces de l’Exèrcit israelià ja havien bombardejat diferents zones de Gaza el dimarts a la nit, en el tercer dia de mandat del nou govern de Bennet.

S’estima que els avions de guerra israelianes han llançat 40 míssils sobre l’àrea nord i sud de Gaza enmig de la nit, també han bombardejat àrees rurals en l’oest de Gaza. Alhora denuncien que l’edifici d’administració civil en l’est de Jabalia també va ser bombardejat.

Et pot interessar: L’ultradretà Naftali Bennett assumeix com a primer ministre d’Israel

Encara no es reporten víctimes fatals, però s’informa sobre grans explosions en la zona.

Aquests atacs constitueixen de fet una ruptura de l’alto el foc acordat el 21 de maig passat, després dels bombardejos que van deixar almenys 260 morts del costat palestí, a més de la destrucció de centenars d’edificis i milers de persones que van perdre les seves llars.

Des d’Israel justifiquen aquests atacs pels 20 globus incendiaris que es van llançar des de la Franja de Gaza. El dimarts es va realitzar la "Marxa de la Bandera pel Dia de Jerusalem", amb la participació de milers d’israelians ultranacionalistes, com cada any el 15 de juny per a commemorar la unificació de Jerusalem en mans israelianes en 1967 durant la guerra dels Sis Dies.

Més informació: L’Estat assassí d’Israel, un "exemple" històric per al Govern de Catalunya

El nou govern israelià, de l’ultradretà Bennet està travessat per les fortes contradiccions dels 8 partits que componen la seva coalició. En un context d’una renovada resistència palestina, el nou mandatari va anunciar que no "retrocediria ni un mil·límetre de la Judea i Samaria [nom jueu de Cisjordània]" on es troben les ocupacions dels colons. Amb aquesta declaració, anticipa com seran els pròxims mesos.
temes relacionats

Estat d’Israel   /    Bombardejos   /    #ResistePalestina    /    Exèrcit israelí   /    Palestina   /    Gaza   /    Internacional

Comentaris

Comentar