×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Interior defensa l’ús de les porres d’acer perquè “serveixen per a rescats en cas d’accident”

“Els nous bastons extensibles es poden utilitzar com a instrument de rescat, en el cas d'accident”. Així és com el Ministeri d'Interior blanqueja les noves porres d'acer per a millorar la repressió dels cossos de policia.

Raúl Cámara

dissabte 5 de febrer de 2022
Facebook Twitter

Recentment va sortir a la llum que el Ministeri d’Interior havia decidit gastar més de dos milions d’euros en unes porres extensibles d’acer per equipar als cossos de policia. Ara, el ministeri de Marlaska sosté que aquesta nova adquisició no s’ha encarregat amb la intenció que aquestes s’usin per a reprimir tal com informa en un missatge enviat al diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu.

En aquest missatge es diu que "el nou bastó policial extensible és un element de fàcil portabilitat, donat la seva reduïda grandària, que facilita la mobilitat dels funcionaris que els porten". També que “es pot utilitzar com a instrument de rescat, en el cas de persones atrapades a l’interior d’un vehicle o per a l’autoexcarceració, en cas d’accident, ja que el seu disseny permet trencar les llunes del vehicle, així com actuar com a palanca per a facilitar l’obertura dels espais confinats” És a dir, intentar descriure tots els seus possibles usos i avantatges menys tractar-la com el que és, una arma per a reprimir a manifestants.

Et pot interessar: Porres extensibles per a la policia: el regal nadalenc del Govern “progressista”

No obstant això, Interior assenyala que la introducció d’aquests nous bastons extensibles no suposa cap “canvi de model de defensa”. El protocol de defensa continuarà sent el mateix per part de la policia i a partir d’ara amb porres més dures i perilloses que les actuals de goma.

El ministeri al·lega a favor d’aquestes noves armes que amb elles s’ "evita l’ús de mitjans menys lesius aconseguint una major operativitat i efectivitat en la realització dels diferents serveis que li corresponen". Perquè sembla que a partir d’ara haurem de donar les gràcies a Marlaska perquè als manifestants no ens reprimeixin amb pilotes de goma o amb tanquetes, com vam veure a Cadis

Aquestes declaracions del Ministeri d’Interior es basen en la fitxa tècnica que la Direcció General de Policia (DGP) va redactar al 2019 a favor de l’adquisició d’aquests “bastons extensibles”. En aquest document es posava especial atenció a assenyalar l’efecte dissuasiu i psicològic de la porra quan s’estén. I és que pel que sembla per a la DGP estendre una arma amb un soroll violent metàl·lic enfront d’un grup de manifestants calmarà els ànims i d’aquesta manera no s’haurà de recórrer a la violència. Qualsevol excusa és vàlida per a no assenyalar quin serà l’ús predilecte del regal de nadal de Marlaska a les forces de seguretat, reprimir mitjançant l’ús de la violència.

Una vegada més veiem com el Govern “progressista” d’Unidas Podemos i el PSOE, se situa molt lluny de defensar davant els abusos de la policia. En aquesta ocasió no es tracta de fer com si res davant l’empresonament de rapers i manifestants o davant muntatges policials, sinó de donar-los als cossos antidisturbis millor equipament per a reprimir millor.

A més, recordem que aquestes noves porres es van presentar al poc temps de la irrupció d’una onada de vagues a l’Estat espanyol, que es va iniciar amb el conflicte del metall de Cadis. Un Govern que reforça a la policia perquè reprimeixin a gust, que demana als vaguistes que confiï en el treball que fa i se’n vagin a casa i que no deroga la Llei Mordassa, no fa sinó protegir amb totes les seves capacitats al Règim del 78 per molt que s’autoproclami com el Govern “més progressista de la història”.

Aquest Govern que respon pels interessos de l’antidemocràtic règim monàrquic no és l’eina que pot frenar a l’extrema dreta. Per això necessitem construir una alternativa que defensa els interessos de la classe treballadora, de la joventut, de les dones, migrants i altres sectors oprimits; que doni compte que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat és una institució de domini de la classe dominant sobre la classe obrera.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?