×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Institut Escola Arts: lluitar per unes instal·lacions dignes

La pandèmia ha agreujat la situació de moltes escoles i instituts. Però, aquestes situacions no són noves a l'educació pública: mancances de personal i material, instal·lacions deficients i insuficients, ràtios elevadíssimes, etc.

Verónica Landa

dimarts 17 de novembre de 2020
Facebook Twitter

Fotografia: ACN

Coneixem les escoles que han de fer classes a barracons des de fa anys, on les ubiquen les institucions competents a l’espera d’unes instal·lacions millors que, si arriben, triguen anys. Igual que alguns CAPs i hospitals.

Aquest és el cas de l’Institut Escola Arts d’Hostafrancs, ubicat provisionalment en un edifici llogat pel Consorci d’Educació que es troba en obres. Com pot ser? Doncs perquè l’edifici està llogat a l’organització Filles de la Caritat, però només una part es troba llogada per l’Institut. A l’altra part, l’organització religiosa estan executant obres des de l’inici de curs, en horari escolar, per convertir l’edifici en una residència. Tothom pot imaginar-se el que suposa per alumnes i docents fer obres en horari lectiu a un edifici on es realitzen classes. Però no només es denuncien les obres; també la manca d’espais adequats, com gimnàs, laboratoris, aules de desdoblament o espai suficient de pati. A més, al setembre, es va denunciar que també hi havia aules sense pissarres.

Famílies i personal docent es troben ara amb una lluita perquè es puguin donar classes sense haver de suportar les interrupcions de les obres. Una lluita que se suma a la que tenen oberta amb el Consorci per l’edifici nou, on s’hauran de traslladar el setembre de 2022. I per què aquest altre "front"? Perquè l’edifici destinat a traslladar-se no podran caber tots els alumnes que el centre té, i que ara estan repartits a diferents ubicacions provisionals. Des de l’Associació de Famílies d’Alumnes denuncien que a l’edifici dissenyat per a 360 alumnes pretenen posar 690 i reclamen que es construeixi una quarta planta a l’edifici.

Al manifest de la comunitat educativa de l’Arts assenyalen que “La proposta presentada evidencia que manquen els espais de desdoblament i aules específiques necessàries” i que “No hi ha un calendari definit quant a les obres del futur edifici de l’IE ARTS. Ni d’inici ni de finalització.” Unes obres que, com hem dit al principi, hauríen d’estar acabades al setembre de 2022.

Que no ens facin creure que l’educació i la sanitat han esclatat per la pandèmia, ni que situacions com aquestes són causa de les seves conseqüències. Aquest projecte és d’abans de la pandèmia. Igual que les contínues retallades a educació i sanitat que s’han fet des del govern central i també des dels autonòmics.

Et pot interessar: Personal educatiu: soles en la lluita contra la covid


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria