Societat

VIOLÈNCIA POLICIAL

Imputen al veí de Linares agredit per dos policies

dijous 25 de febrer| edició del dia

A pocs dies de l’escàndol policial ocorregut en la localitat de Jaén, el veí agredit ha estat imputat a decisió del jutjat degut a l’acusació per part dels agents sobre que ells no haurien començat la baralla. Encara que l’actitud violenta i agressiva dels policies va quedar més que registrada en els vídeos que mostren el desenvolupament de la baralla i els moments posteriors.

D’aquesta manera, el veí que va acabar a l’hospital podria passar de ser tractat com a afectat a ser-ho com a agressor en el procés judicial, amb un delicte d’agressió contra l’autoritat, a pesar que els dos agents es trobaven fora de servei.

La forma en la qual van actuar els dos policies ja va ser descrita pel jutge com a "violència atroç" o "menyspreable agressió" i va generar la indignació no només en les xarxes, sinó també a Linares, amb mobilitzacions per a protestar contra tot allò ocorregut, que van ser durament reprimides per cossos antiavalots.

Ara, les declaracions dels agents sobre l’origen de la baralla poden modificar el rumb del procés judicial, quelcom que està generant de nou indignació pel tracte de privilegi que solen rebre els cossos policials i el major pes que tenen les seves declaracions en els judicis. Un cas que coincideix amb la repressió policial als carrers per les mobilitzacions en solidaritat amb Pablo Hasél aquestes setmanes, amb tota una violència policial que actua amb impunitat.
temes relacionats

Repressió policial   /    Repressió   /    Violència policial   /    Societat

Comentaris

Comentar