×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Important acte per la absolució de Garrobo i Moisès

Amb el suport de diversos centenars de persones i molts col·lectius antirepressius es va celebrar l'acte contra una altra sentència política contra l'esquerra independentista.

Guillermo Ferrari

dimarts 15 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Fotos: @xavi_ariza

Aquest dilluns 14 vam presenciar un important acte contra la sentència que estan patint dos reconeguts activistes de Nou Barris: en Garrobo i en Moisès. Aquesta acció ha estat convocada per Alerta Solidària i Solidaritat Perifèrica - Nou Barris combatiu.

L’acte fet ahir coincidia amb una presentació dels grups municipals d’Esquerra Republicana i dels Comuns repudiant la sentència al plenari de l’ajuntament de Barcelona. Presentació que finalment ha estat rebutjada.

Et pot interessar: Condemnen a activistes de la vaga del 8N

No obstant això, l’acte ha estat molt concorregut amb diversos centenars d’activistes i lluitadors i molts col·lectius. Els organitzadors van rebre una emotiva carta del líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des de la presó de Lledoners adreçada a Moisès i a Garrobo. També va parlar una delegació del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana.

Després van passar diferents companys i companyes que estan patint la persecució i repressió judicial i policial. Vam sentir les explicacions d’algunes organitzacions de l’esquerra independentista denunciant al clavegueram de l’Estat espanyol i fins i tot a les mateixes Esquerra Republicana i Junts per Catalunya que es presenten en alguns judicis contra els activistes.

Et pot interessar: "La lluita contra l’independentisme l’estan transformant en lluita contra els drets fonamentals"

El testimoni d’Adrià Sas ha estat revelador sobre com les forces sobiranistes van encarregar-se de denunciar-ho i apersonar-se al judici en el qual li demanen 3,5 anys de presó.

Van explicar la situació de l’Adrià Carrasco que va fugir a Brusel·les i va evitar un calvari similar al de Tamara Carrasco, però que no li deixen tornar legalment al seu país. I les companyes de Pública a judici que lluiten per retallar les taxes universitàries. I molts més companys més.

Aquests activistes i lluitadors perseguits, ho són per una banda per lluita per l’autodeterminació de Catalunya i, per una altra, per lluitar contra els atacs que els governs i els poderosos fan contra els treballadors i el poble. Una prova d’això són les tres companyes que estaven lluitant contra el desnonament de la Hayat.

El Règim, en la mesura en què la crisi social i econòmica del sistema capitalista i de la Covid s’accelera es posa cada vegada més dur contra la dissidència política i es defensa amb més repressió i persecució político-judicial-policial.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"