Catalunya

CATALUNYA

Identificat el Policia Nacional que va disparar a Roger Español l’1-O

La identificació ha estat possible gràcies a l'anàlisi de centenars d'imatges, segons informe el Centre per la Defensa dels Drets Humans Iridia aquest dimecres en roda de premsa.

divendres 21 de juny de 2019| edició del dia

L’escopeter de la Policia Nacional i un sotsinspector, superior immediat de l’escopeter a qui acusen de “ordenar, permetre o no impedir” el tret, han estat identificats mitjançant l’anàlisi d’imatges com a responsables de la pèrdua de l’ull que Roger Español va sofrir durant les càrregues al col·legi Ramon Llull l’1 d’octubre.

Anaïs Franquesa, advocada d’Español, presentava aquest dimecres l’informe pericial al costat d’un escrit en el jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona.

L’agent assenyalat com l’autor dels trets ja havia declarat amb anterioritat en qualitat d’investigat davant el mateix jutge negant tant haver disparat com haver vist cap persona ferida. Ni tan sols va reconèixer estar en el lloc dels fets. Quelcom que el col·lectiu Iridia assegura que és mentida i sosté que les imatges analitzades mostren als agents disparant projectils de goma als qui auxiliaven a Roger.

L’advocada va assenyalar també la dificultat del procés degut a la falta d’identificació dels agents antiavalots i la nul·la col·laboració de la policia i el Ministeri de l’Interior, en les seves paraules els comandaments policials no només són responsables sinó que “a més han encobert a l’autor dels fets”.

L’operatiu desplegat al Col·legi Ramon Llull, amb motiu del referèndum de l’1-O va ser un de desenes en tot el territori Català en l’operació fallida per a evitar el referèndum en els quals la policia va carregar durament contra milers de ferits. Repressió que va motivar gairebé 300 denúncies, algunes conjuntes, contra els cossos policials i el seu accionar en aquestes jornades.

Denúncies que en la immensa majoria acaben en la més absoluta impunitat dels integrants dels cossos policials.
temes relacionats

Catalunya   /    Repressió policial   /    Llibertats democràtiques   /    Referèndum a Catalunya   /    Catalunya

Comentaris

Comentar