×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

IAC i CSC convoquen vaga general a Catalunya aquest 11 d’octubre

L'aturada de 24 hores ha estat convocada per Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), amb l'objectiu d'exigir millores laborals, però coincidint alhora amb la data en què es preveu que serà comunicada la sentència del judici del "procés”.

Jaime Castán

dimecres 2 d’octubre de 2019
Facebook Twitter

Els sindicats Intersindical-Confederació Sindical Catalana (CSC) i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han convocat aquest dilluns una vaga general a Catalunya per a divendres que ve 11 d’octubre, fent coincidir la data de la convocatòria amb els dies en què es preveu que serà coneguda la sentència del Tribunal Suprem sobre la causa del “procés”.

A dos anys del referèndum de l’1-O, la vaga adquireix un marcat caràcter polític i pot anunciar una “tardor calenta” a Catalunya en el marc de la sentència del “procés” i de l’augment de la repressió estatal, com mostren clarament les detencions dels set integrants dels CDR el 23-S}}}

La convocatòria és similar a la que la Intersindical-CSC va realitzar el passat 21 de febrer, coincidint amb l’inici del judici del “procés”. En aquella ocasió com en aquesta, ara a més amb la IAC sumant-se a la convocatòria, els sindicats convocants exigeixen la derogació de la reforma laboral i la implantació d’un salari mínim català de 1.200 euros; així com majors recursos per a Inspecció de Treball amb la finalitat de perseguir el frau laboral, mesures en favor de la igualtat de gènere i per l’eliminació de la bretxa salarial i un augment de les pensions per a recuperar el poder adquisitiu perdut en els últims anys.

Davant un escenari de creixent autoritarisme i criminalització per part de l’Estat i el Govern en funcions del PSOE cap al moviment democràtic català, és fonamental que les organitzacions sindicals convoquin àmpliament a reunions i assemblees en els centres de treball, així com en les universitats i instituts per part dels sindicats estudiantils, perquè el pròxim 11-O efectivament hi hagi una aturada de 24 hores a Catalunya que conflueixi amb la resta de les accions de protesta planificades per a aquestes dates.

La vaga ha de marcar el tret de sortida d’un pla de lluita contra la repressió i per reprendre la lluita pel dret a decidir amb les forces i mètodes de la classe treballadora i els sectors populars.


Facebook Twitter

Jaime Castán

Nació en Zaragoza. Es historiador, periodista de Izquierda Diario y milita en la Corriente Revolucionaria de Trabajadores y Trabajadoras (CRT) del Estado Español.

Segueix-lo a Twitter

@JaimeCastanCRT

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques