Catalunya

ÚLTIMA HORA

... I el TSJC condemna a Torra per desobediència

El TSJC sentencia al president Torra a un any i sis mesos d'inhabilitació per negar-se a retirar la pancarta en solidaritat amb els líders sobiranistes presos. Una condemna que suposa un nou atac a la llibertat d'expressió.

dijous 19 de desembre de 2019| edició del dia

El TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Cataluna) ha fet pública aquest matí la condemna a Quim Torra per desobediència.

El tribunal ha sentenciat al president Torra a un any i sis mesos d’inhabilitació per negar-se a retirar la pancarta en solidaritat amb els líders sobiranistes presos que penjava del balcó de la Generalitat durant la campanya electoral d’abril, tal com requeria la Junta Electoral Central.

Per part seva, la fiscalia demanava per a Torra un any i vuit mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de sanció. La sentència d’inhabilitació afectarà en el cas de Quim Torra, en càrrecs públics de caràcter local, autonòmic, estatal i europeu.

El TSJC considera que "el President de la Generalitat, Joaquim Torra, va desobeir, sense que hi hagués circumstància alguna que modifiqués la seva responsabilitat, la decisió de la Junta Eelectoral Central que, una vegada convocades les eleccions del 28 d’abril, va ordenar la retirada de la simbologia partidista exhibida en edificis públics, ho va comunicar en temps i forma, i va donar un termini per a la citada retirada sense que això fos atès".

Per això, a més, el tribunal li imposa a Torra una sanció econòmica de 100 euros durant 10 mesos i el pagament dels costos judicials.

Aquesta condemna suposa un nou atac a la llibertat d’expressió. No obstant això, la sentència no és encara ferma, ja que Torra pot recórrer davant el Tribunal Suprem.

Cal destacar, que la sentència de condemna a Quim Torra arriba pocs minuts després de que es fes pública també la sentència del TJUE de Luxemburg que reconeix la immunitat de Oriol Junqueras com a eurodiputat.
temes relacionats

Llibertat d’expressió   /    Catalunya   /    Justícia   /    Règim del ’78   /    Catalunya

Comentaris

Comentar