Pandèmia

VAGA NISSAN

Homenatge gràfic de Azagra: “No al tancament de Nissan, solidaritat amb els treballadors en vaga"

El nou homenatge gràfic de Azagra a la vaga de Nissan: “No al tancament de Nissan Zona Franca, solidaritat amb els treballadors tancats a Montcada en vaga indefinida”, va escriure en el seu post de Facebook.

diumenge 10 de maig de 2020| edició del dia

El historietista creador de la sèrie Pedro Pico y Pico Vena, i que va treballar durant dues dècades en la revista El Jueves, dibuixa en solidaritat amb els treballadors tancats a Montcada en vaga indefinida, contra el tancament de Nissan Zona Franca.

La tornada al treball després de l’aturada obligada pel confinament generat per la crisi de la Covid-19 obeïa únicament a que la signatura japonesa pogués complir amb la comanda de 1.300 pick-up compromeses amb Mercedes, a més de 400 que es vendran amb la marca Nissan a l’Orient Mig. Després, la plantilla tornaria a estar a l’atur fins a nou avís.

Davant tal decisió per part de Nissan, les i els treballadors van decidir convocar una vaga indefinida a partir del 4 de maig.

Et pot interessar: Vaga indefinida a Nissan contra l’amenaça de tancament

A una setmana de vaga, en un comunicat fet púbic pel comitè en ple, format per CCOO, UGT, USOC i CGT, valoren positivament aquesta primera mobilització i afegeixen: "Hem guanyat la primera batalla i hem llançat un missatge clar a la multinacional de que un tancament de Nissan a Espanya suposaria un conflicte molt dur per la decisió i la dignitat que la plantilla ha demostrat per a defensar una història de moltíssims anys d’una empresa històrica que ha generat milers de llocs de treball al llarg de tota la seva història.

Et pot interessar: La plantilla de Nissan guanya una primera batalla

Azagra, també ha recolzat a la plantilla en vaga de la multinacional Telepizza, contra la precarietat.

Et pot interessar: Azagra dibuixa perquè guanyin les treballadores de Telepizza
temes relacionats

Pandèmia   /    Nissan   /    Vaga   /    Món obrer Estat espanyol   /    Acomiadaments   /    Vaga de treballadors   /    Barcelona   /    Cultura

Comentaris

Comentar