×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Grups feixistes cremen l’Ateneu Popular de Sarrià

Aquest dijous l'Ateneu Popular de Sarrià es va llevar amb el seu local cremat i amb pintades de simbología nazi i amenaçant als CDR. Un atac que que, sens dubte, s'enmarca dins de l'ofensiva espanyolista contra l'independentisme.

Pere Ametller

dijous 29 de març de 2018
Facebook Twitter

Les agressions per part de grups feixistes han estat moltes des de l’inici de la "tardor catalana" al setembre passat. Des d’abans de l’1 d’octubre, però amb més força després d’aquesta jornada històrica que es va viure, les pallisses a activistes independetistes han anat en augment i en tot moment s’ha vist com aquestes quedaven en la més absoluta impunitat judicial i gaudien del silenci mediatic.

Així, l’atac a l’Ataneu Popular de Sarrià d’aquest dijous, el qual apareixia incendiat i amb pintades de tall neonazi y amenaçant directament als CDR, s’ha d’entendre en el marc d’aquesta ofensiva espanyolista que ve augmentant i normalitzant atacs de grups ultres.

Per la seva part, els partits del règim, la policía, els jutges i la Corona, és a dir, els responsables del cop institucional del 155, son alhora responsables també d’aquesta escalada de violència al donar vía lliure als diferentes grups feixistes.

I és que tal i com informaven ahir mateix des de l’Ateneu Popular de Sarrià, "ja es coneix bé quins són els grups feixistes dels barri". I malgrat que la Guàrdia Urbana no ho ha confirmat, els Bombers si que han comunicat que es tracta d’un incendi provocat.

Com a resposta a aquest atac brutal ahir mateix es va realitzar un manifestació al districte Sarrià per mostrar el rebuig a l’agressió i deixar clar que el feixisme no té cabuda ni als barris de Barcelona, ni a Catalunya.

Les unitats dels Mossos d’Esquadra, per la seva banda, van muntar un operatiu per seguir d’aprop la protesta en rebuig per l’incendi i van impedir que la manifestació es dirigís al punt final del recorregut per fer els parlaments.

Com diem, aquests atacs atenen a l’ofensiva contra tot el moviment independentista d’ença l’1-O i sota l’aplicació del 155. I és que després de perseguir i empresonar a tota la direcció política independentista, el Règim "absolutista" de l’Estat espanyol apunta ara cap als moviments socials, i en especial als CDR.

Per això, l’aparell de l’Estat no només farà servir els grups feixistes com a ariet per intentar acabar amb les organitzacions sorgides per la defensa de la República, sino que amb els mitjans de comunicació afins i la judicatura al capdavant, venen criminalitzant i judicialitzant als CDR per tal d’aconseguir desarticular-los, com estem veient aquests dies amb més força.

És per això que la resposta que s’ha donat a aquest atac a l’Ateneu Popular de Sarrià des del carrer i sobretot l’organització i les mobilitzacions d’aquest últims dies contra els atacs al moviment independentista son més que mai la força a potenciar per començar a plantar cara al Règim i el cop institucional contra les aspiracions independentistes del poble català.


Facebook Twitter

Pere Ametller

Barcelona I @pereametller09

Segueix-lo a Twitter

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

El retorn de l'emèrit: suport a la Corona amb l'aval del govern “progressista”

El retorn de l’emèrit: suport a la Corona amb l’aval del govern “progressista”

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

El rei emèrit torna a Espanya impune i emparat pel Govern «progressista»

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge