×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Grups feixistes cremen l’Ateneu Popular de Sarrià

Aquest dijous l'Ateneu Popular de Sarrià es va llevar amb el seu local cremat i amb pintades de simbología nazi i amenaçant als CDR. Un atac que que, sens dubte, s'enmarca dins de l'ofensiva espanyolista contra l'independentisme.

Pere Ametller

dijous 29 de març de 2018
Facebook Twitter

Les agressions per part de grups feixistes han estat moltes des de l’inici de la "tardor catalana" al setembre passat. Des d’abans de l’1 d’octubre, però amb més força després d’aquesta jornada històrica que es va viure, les pallisses a activistes independetistes han anat en augment i en tot moment s’ha vist com aquestes quedaven en la més absoluta impunitat judicial i gaudien del silenci mediatic.

Així, l’atac a l’Ataneu Popular de Sarrià d’aquest dijous, el qual apareixia incendiat i amb pintades de tall neonazi y amenaçant directament als CDR, s’ha d’entendre en el marc d’aquesta ofensiva espanyolista que ve augmentant i normalitzant atacs de grups ultres.

Per la seva part, els partits del règim, la policía, els jutges i la Corona, és a dir, els responsables del cop institucional del 155, son alhora responsables també d’aquesta escalada de violència al donar vía lliure als diferentes grups feixistes.

I és que tal i com informaven ahir mateix des de l’Ateneu Popular de Sarrià, "ja es coneix bé quins són els grups feixistes dels barri". I malgrat que la Guàrdia Urbana no ho ha confirmat, els Bombers si que han comunicat que es tracta d’un incendi provocat.

Com a resposta a aquest atac brutal ahir mateix es va realitzar un manifestació al districte Sarrià per mostrar el rebuig a l’agressió i deixar clar que el feixisme no té cabuda ni als barris de Barcelona, ni a Catalunya.

Les unitats dels Mossos d’Esquadra, per la seva banda, van muntar un operatiu per seguir d’aprop la protesta en rebuig per l’incendi i van impedir que la manifestació es dirigís al punt final del recorregut per fer els parlaments.

Com diem, aquests atacs atenen a l’ofensiva contra tot el moviment independentista d’ença l’1-O i sota l’aplicació del 155. I és que després de perseguir i empresonar a tota la direcció política independentista, el Règim "absolutista" de l’Estat espanyol apunta ara cap als moviments socials, i en especial als CDR.

Per això, l’aparell de l’Estat no només farà servir els grups feixistes com a ariet per intentar acabar amb les organitzacions sorgides per la defensa de la República, sino que amb els mitjans de comunicació afins i la judicatura al capdavant, venen criminalitzant i judicialitzant als CDR per tal d’aconseguir desarticular-los, com estem veient aquests dies amb més força.

És per això que la resposta que s’ha donat a aquest atac a l’Ateneu Popular de Sarrià des del carrer i sobretot l’organització i les mobilitzacions d’aquest últims dies contra els atacs al moviment independentista son més que mai la força a potenciar per començar a plantar cara al Règim i el cop institucional contra les aspiracions independentistes del poble català.


Facebook Twitter

Pere Ametller

Barcelona I @pereametller09

Segueix-lo a Twitter

@pereametller

Fracassa Feijóo, però la dreta seguirà a l'ofensiva. Com enfrontar-la de manera independent del govern i el processisme?

Fracassa Feijóo, però la dreta seguirà a l’ofensiva. Com enfrontar-la de manera independent del govern i el processisme?

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Pàgina oberta | La precarietat de ser vetlladora/r

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

23S: quatre anys de l'operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

23S: quatre anys de l’operació Judas i la criminalització de la protesta a Catalunya

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"

Podria Estar Passant | "Any 2074: el català esdevé llengua oficial a la Unió Europea"