×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Grups feixistes ataquen el Casal Popular 3 Voltes Rebel i la Bogadera d’Horta

Aquesta nit el Casal Popular 3 Voltes Rebel, així com la Bogadera d'Horta han sofert novament diferents atacs per part de grups feixistes. Segueix l'increment d'accions violentes contra l'esquerra independentista de Catalunya per part d'aquests grups.

EsquerraDiari.cat

dimarts 24 de juliol de 2018
Facebook Twitter

Foto: @CP3VoltesRebel

Aquesta nit el Casal Popular 3 Voltes Rebel de Nou Barris era blanc novament dels atacs de diferents grups feixistes.

Membres dels grups neo-nazis i xenòfobs Democracia Nacional i de Hermanos Cruzados omplien a mitjanit tota la façana del Casal Popular amb pintades i cartells de simbologia feixista.

Moments abans, els mateixos grups havien procedit de la mateixa forma en diferents espais públics del barri de la Guineueta, on es troba el Casal Popular 3 Voltes Rebel, a part d’amenaçar a nombrosos veïns que es trobaven a la via pública.

Tot seguit els membres de DN i HHCC es dirigien fins al Casal la Bogadera d’Horta, al mateix barri d’Horta, on tornaven a omplir de pintades i cartells de tall directament feixista la façana del recinte, així com també en les proximitats.

Sens dubte, els atacs i agressions per part de grups feixistes vénen en augment des de l’inici de la "tardor catalana" i l’agudització del procés d’independència de Catalunya després del passat 1 d’octubre. Atacs que d’altra banda vénen quedant en la més absoluta impunitat judicial i gaudien del silenci mediàtic.

En aquest sentit, cal recordar l’incendi provocat del Ateneu Popular de Sarrià fa pocs mesos per part de diferents grups feixistes i amenaçant directament als membres dels CDR. A més d’una infinitat d’accions violentes que arriben fins a l’actualitat, com és l’últim cas de l’atropellament de creus grogues en defensa de la llibertat dels presos polítics a Vic, per part d’un cotxe a tota velocitat. Tot això sense explicar les pallisses a activistes independentistes després de les mobilitzacions organitzades per Societat Civil Catalana (SCC), una entitat ultra anti-independentista que pot aglutinar en els seus actes a molts dels membres d’aquests grups d’extrema dreta.

I és que aquests atacs feixistes són causa directa de tota l’ofensiva contra tot el moviment independentista des de l’1-O i sota l’aplicació del 155. Després de perseguir i empresonar a tota la direcció política independentista, el Règim de l’Estat espanyol, més enllà que governi PP o PSOE, segueix apuntant cap als moviments socials, i especialment a l’esquerra independentista i els CDR.

A continuació reproduïm el comunicat del Casal Popular 3 Voltes Rebel en repulsa als atacs feixistes soferts aquesta mateixa nit:

Nou atac feixista al Casal Popular 3 Voltes Rebel

La nit d’avui 24 de juliol, el Casal Popular 3 Voltes Rebel ha patit un atac en forma de pintades, cartells i amenaces per part del partit feixista Democracia Nacional. Aquest atac ha format part de tot un seguit d’accions a tot el barri, inclòs amenaces a joves.

A Nou Barris, el Casal i moltes entitats veïnals portem mesos denunciant i alertant de la impunitat amb que l’extrema dreta, i en especial Democracia Nacional, estan exercint la seva violencia física i verbal.

Els fets d’aquesta matinada, per la seva intensitat a tot el barri de la Guineueta, son una mostra clara de com els grups feixistes estan intensificant la seva ofensiva als barris populars del nostre país.

Des del Casal Popular 3 Voltes Rebel rebutgem el discurs de l’odi amb que el feixisme ens intenta atemorir i ratifiquem el nostre compromís amb la llibertat.

En anteriors atacs hem dit que seguiriem, amb més activitat i lluita que mai i que construiríem un Nou Barris ple de lluita, vida, organització i consciència. I ara, més que mai, ens reafirmem en el nostre compromís antifeixista i de convivència front als que només viuen de l’odi.

Juntes som més fortes!

Per la seva banda, des del Casal 3 Voltes Rebel al costat d’altres organitzacions antifeixistes criden a una concentració en repulsa als atacs soferts aquesta nit.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

 L'IPC es modera a l'abril però segueix en nivells històrics

L’IPC es modera a l’abril però segueix en nivells històrics

Espionatge a l'independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Espionatge a l’independentisme: el govern només desclassificaria els informes del CNI davant un jutge

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Cau la directora del CNI, però la substitueix la segona de Margarita Robles

Secrets d'Estat: alguns dels casos destapats més escandalosos

Secrets d’Estat: alguns dels casos destapats més escandalosos