×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Grècia: l’activista queer Zak Kostopoulos assassinat a Atenes

L'activista i performer queer Zak Kostopoulos va ser brutalment copejat fins a la mort, suposadament després de l'intent de robatori d'una joieria al carrer Glastonos, prop de la Plaça Omonia al centre d'Atenes. L'incident va ocórrer el divendres passat a plena llum del dia i davant diversos testimonis.

Eduardo Nabal

dimarts 25 de setembre de 2018
Facebook Twitter

Foto: Freedom News

Kostopoulos era un conegut activista queer i LGBTQ+ i artista drag que va lluitar per eliminar els prejudicis que sofreixen les persones seropositives.

Els mitjans de comunicació grecs presenten l’assassinat de Kostopoulos com un accident ocorregut quan l’amo de la tenda va tractar de "protegir la seva propietat". No obstant això, segons van informar alguns activistes “el seu assassinat està en totes les notícies presentades com un accident: va morir tractant d’escapar a través d’un aparador després d’intentar un robatori a mà armada. El brutal vídeo que acompanya a aquests articles mostra una veritat molt diferent: un Zak desorientat i desarmat que tracta d’escapar i l’amo de la tenda amb un altre home que li dona cops de peu brutalment fins a matar-ho".

Una altra versió explica que Zak no tenia la intenció de robar la tenda en absolut, i va entrar solament per buscar protecció d’alguna baralla que succeïa a prop i va acabar atrapat quan la porta de seguretat es va tancar automàticament.

L’espantós i cruel vídeo mostra a Zak, que ja amb prou feines camina i lluita per mantenir-se en peus, sortint de la tenda per la finestra que van trencar amb un extintor i perseguit per l’amo de la tenda i un altre home que el copeja mentre una multitud d’espectadors es limiten a mirar. Quan arriba la policia motoritzada grega, emmanillen a Zak, que jeu copejat i malferit en el sòl, en lloc de detenir als seus agressors. L’amo de la tenda va ser arrestat nomésdesprés que el vídeo es fes públic i es convertís en viral.

Després de l’assassinat de Zak, va haver-hi una reunió d’emergència a l’escola politècnica d’Atenes que va acabar en una protesta espontània de centenars de persones, amb algunes protestes més petites en altres ciutats. Més esdeveniments estan planejats pels activistes grecs en els propers dies davant aquest alarmant augment de la violència feixista i homòfoba.

Font: Freedom News


Facebook Twitter

Eduardo Nabal

Nació en Burgos en 1970. Estudió Biblioteconomía y Documentación en la Universidad de Salamanca. Cinéfilo, periodista y escritor freelance. Es autor de un capítulo sobre el new queer cinema incluido en la recopilación de ensayos “Teoría queer” (Editorial Egales, 2005). Es colaborador de Izquierda Diario.

Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria