×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Gran participació de Pan y Rosas a les manifestacions del 8M

Pan y Rosas, al costat de Contracorrent i el CRT, va participar activament de la vaga del 8M en l'Estat espanyol, on es van desenvolupar les manifestacions més multitudinàries del món.

Pan y Rosas Estado español

dimecres 13 de març de 2019
Facebook Twitter

Fotos: ED/ID

Aquest 8M centenars de milers de dones treballadores, joves, immigrants i estudiants, han omplert els carrers de les principals ciutats de l’Estat espanyol, convertint aquestes manifestacions en les més massives d’un 8 de març.

Pan y Rosas ha participat activament, al costat dels nostres companys de Contracorrent i el CRT, des de primera hora en piquets en centres de treball i d’estudi durant tot el dia i amb importants festejos a Madrid, Barcelona, Saragossa, Vigo i Burgos.

Madrid

Madrid va ser una de les ciutats on la mobilització del 8M va ser més massiva. Les companyes de Pan y Rosas participem des del matí en piquets, activitats, marxes i concentracions convocades en diferents llocs i espais.

Al matí vam recórrer el centre de Madrid juntament amb treballadores de la CGT en un piquet itinerant informatiu.

Vam recórrer informant de la vaga els punts on es troben els llocs amb major numero de treballadores, com Starbucks i McDonalds i ens dirigim a la seu central del Banc Santander per a cridar ben alt “Ana Botín no és feminista”

A la Universitat Autònoma de Madrid participem en totes les activitats organitzades des de la nit anterior. El tancament d’aquesta universitat va comptar amb desenes d’estudiants en el qual debatem i organitzem la jornada de l’endemà. Formem part dels piquets i ens sumem al costat de les treballadores de la universitat a la concentració convocada al campus aquest mateix matí. També a la Universitat Complutense cridem a concentrar-nos i preparar al costat de les i els estudiants de Belles arts un espai creatiu de cartells reivindicatius.

Per a acabar la jornada, Pan y Rosas marxem amb un gran festeig en la multitudinària manifestació.

Entorn d’unes 200 persones ens vam concentrar per a marxar junts en un ambient reivindicatiu.

Barcelona

Les companyes de Pan y Rosas al costat de l’agrupació juvenil Contracorrent que amb altres joves i estudiants hem participat dels piquets donant suport a les Kellys, les cambreres que netegen els hotels, a les portes de diversos hotels de Barcelona, ciutat de l’explotació i precarietat en el sector turístic per excel·lència.

Quan vam finalitzar els piquets, Les Kellys van donar suport a una massiva manifestació plena d’estudiants que havien buidat els centres d’estudi.

La jornada va acabar amb una gran columna d’unes 200 persones dins de la manifestació que va recórrer la Gran Via des de Plaça Espanya fins a Plaça Catalunya. Pan y Rosas va marxar al costat de les Kellys, dones lluitadores de Panrico, Telefónica, treballadores precàries i estudiants, en un bloc que ha aixecat la bandera de la unitat obrera i estudiantil per a barallar contra la precarietat i l’explotació.

Saragossa

Les treballadores i estudiants de Pan y Rosas a Saragossa vam marxar en les dues grans manifestacions del dia.

Al crit de "Patriarcat i capital, aliança criminal" o "sense nosaltres s’atura el món", vam recórrer la manifestació del matí, mentre s’omplien els carrers de joves que se sumaven amb entusiasme. La manifestació de la tarda va ser una de les majors de la història de la ciutat, reunint unes 200.000 persones. En totes dues ocasions marxem juntament amb les treballadores i treballadors de Telepizza, que feien vaga aquest 8M contra una precarietat que té rostre de dona.

Vigo

A Vigo, els nostres companys i companyes de Contracorrente van participar de la manifestació del 8M.

Ja en els dies previs, van organitzar una sèrie de xerrades amb la dirigent de Pan y Rosas Josefina L. Martínez, sota el títol “El moviment de dones davant l’avanç de l’extrema dreta”, agrupant una gran quantitat de joves. Així mateix, Contracorrente va participar en l’organització d’una assemblea mixta a la Universidade de Vigo, en la qual hem cridat a la vaga a tota la comunitat universitària.

I vam estar presents en les diferents mobilitzacions amb una important columna, sota el lema “patriarcat i capital, aliança criminal” i reivindicant un feminisme de classe. La jornada va culminar amb la gran manifestació unitària que va concentrar a 105.000 persones als carrers de Vigo, duplicant les xifres l’any passat i proclamant-se com una de les manifestacions més majoritàries històricament.

Burgos

Pan y Rosas Burgos va començar la jornada de vaga en el piquet en l’entrada de l’empresa d’Autobusos Urbans de la ciutat, al costat de l’esquerra sindical i grups del feminisme combatiu burgalès, impedint la sortida dels autobusos fins a les 10 hores.

Al mateix temps se succeïen els piquets estudiantils per instituts i centres educatius de la ciutat dels quals també van participar companyes de Pa i Roses i que van confluir en una gran manifestació estudiantil que es va unir a la resta per a seguir amb les activitats planejades. Especialment emocionant va ser el moment en què la manifestació estudiantil arribo a l’Hospital Universitari de Burgos en una onada de joventut que venia amb ganes de lluitar.

Després d’aquesta concentració, la marea va avançar cap als Jutjats on l’Assemblea Vaga 8M havia previst una performance per a visibilitzar a les assassinades per la violència masclista i la complicitat de les estructures de l’estat com la Justícia Patriarcal. A la tarda participem dels piquets en les multinacionals de la moda dels grans explotadors pel centre de la ciutat, Zara, Bershka, Sfera, etc. no van tenir més remei que baixar les seves persianes al pas del decidit piquet als crits de Vaga!

A les 8 estava convocada la manifestació la participació de la qual va ser massiva. Nosaltres marxamos en el bloc del sindicalisme combatiu amb les banderes de pa i roses i contracorrent.

Andrea D’Atri present aquest 8M en l’Estat espanyol

Aquest 8 de març comptem amb la presència d’Andrea D’Atri, qui va fer un acte de tancament en el festeig de l’agrupació Pa i Roses Barcelona, al costat de les Les Kellys, treballadores de Panrico, Telefónica, treballadores precàries, joves i estudiants.


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah