×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Gran Trobada de Pan y Rosas i Contracorriente: construint una joventut antiimperialista i revolucionària

Aquest dissabte 14 de maig més de cent joves estudiants i treballadores precàries de Contracorrent, Pan y Rosas i del CRT vam fer una trobada estatal en la qual es va discutir com posar dempeus una gran joventut anticapitalista, antiimperialista i revolucionària contra la guerra, el rearmament militar i la crisi del capitalisme que ens travessa.

Contracorriente

Contracorrent

Pan y Rosas

dijous 19 de maig de 2022
Facebook Twitter

Una trobada que vam voler començar homenatjant la generació O, que lluita per la sindicalización de la joventut precària als Estats Units dins de grans multinacionals com Starbucks o Amazon; als pobles oprimits pels interessos imperialistes com l’ucraïnès, el rus, el sahrauí o el palestí i, finalment, als i les grans revolucionàries com Lenin, Rosa Luxemburg o Trotsky que van lluitar contra la guerra imperialista, per un futur socialista alternatiu a la barbàrie que ens ofereix el capitalisme i en la lluita i les idees del qual ens veiem reflectides.

En la trobada vam poder comptar amb salutacions de les nostres companyes de la joventut de la FT (Fracció Trotskista-Quarta Internacional) des dels Estats Units, Argentina, França i Brasil, que ens van enviar vídeos explicant-nos algunes de les seves lluites centrals, com la baralla contra la il·legalització de l’avortament als Estats Units.

Les nostres companyes, Pablo de Barcelona i Irene de Madrid, van obrir el debat amb una intervenció que va deixar clar que la joventut no li devem res a aquest sistema, que només ens ofereix guerres i crisis, ni als governs que ho gestionen per molt “progressistes” que s’autoproclamin, com és el cas del govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos.

“El govern “més progressista de la història” és el que augmenta el pressupost en defensa, envia armes a Ucraïna i aplica sancions. Perquè el govern “progressista” continua sent imperialista (…) els que criticaven la reforma laboral del PP l’han legitimat amb Yolanda Díaz al capdavant de CCOO, UGT, la patronal i fins i tot el vistiplau d’Ana Botín” va assenyalar Pablo Castilla en el seu discurs d’obertura.

Et pot interessar: Pablo Castilla: "Enfrontem la guerra, el rearmament imperialista i al govern progressista de l’OTAN"

Per això l’alternativa contra la guerra i el rearmament imperialista, l’ascens de l’extrema dreta i els mals i opressions producte del capitalisme que els joves hem de sofrir dia a dia no poden venir d’aquells que es proposen gestionar-ho, “perquè el reformisme, en el seu camí de petites reformes quan es pot i atacs quan ho demana la patronal o la UE, sembra el terreny per a l’avanç de la dreta i deixa desarmada a la classe treballadora i els sectors populars per enfrontar les barbàries del capitalisme com són la guerra o la pandèmia”.

Per això la joventut hem de fer un pas al capdavant per la construcció d’una alternativa diferent a la que ofereix la dreta i l’extrema dreta o el reformisme i el neoliberalisme “progressista”. Com plantejava Irene "no ens resignem, militem per construir una gran joventut anticapitalista i revolucionària".

Aquest és l’objectiu que travessa tota la intervenció de Contracorrent, Pan y Rosas i el CRT: la construcció d’una alternativa política anticapitalista, feminista, antiimperialista i revolucionària. Amb això en ment intervenim en les lluites obreres i estudiantils, en els centres de treball, universitats, instituts, en les diverses lluites socials o en el moviment de dones amb una perspectiva de classe i al costat de les treballadores.

“Hem sortit als carrers a Madrid exigint el final de la guerra i denunciant el paper de l’OTAN, del nostre govern i de Putin, hem barallat per acabar amb la reaccionària reforma universitària que ens vol expulsar a les treballadores i generar un clima de repressió, hem enfrontat la repressió en les manifestacions contra la LGTBfòbia i per la llibertat d’expressió. (…) Estem disposades a ser la punta de llança de les lluites socials i construir ales revolucionàries en els moviments, que no es dobleguin a les burocràcies que només lluiten per posar microones en la universitat, per fer un feminisme submís en el 8M o per no donar les baralles fins al final en els sindicats i fer el joc als governs. Per això lluitem en les assemblees perquè hi hagi vaga el 8M encara que els sectors progovern i dels sindicats CCOO i UGT ens posin pals a les rodes”.

Com posar en peus aquesta alternativa és el que es va debatre durant la trobada, en la qual va haver-hi intervencions que van remarcar el potencial de la lluita contra el racisme i l’opressió sexual i de gènere, la necessitat que aquesta apunti contra el capitalisme, la centralitat de la classe treballadora en aquesta lluita per superar aquest sistema, la importància de la unitat obrer-estudiantil i la necessitat d’organitzar-se en els centres de treball, el canvi climàtic i la crisi ecològica com a nova realitat en el combat a aquest sistema, les conseqüències de l’imperialisme i la cerca de la unitat i solidaritat entre els pobles oprimits i explotats del món…

Tot això des d’una posició independent de l’esquerra reformista d’Unidas Podemos que governa amb el PSOE i és part d’aquest govern imperialista que presidirà la pròxima cimera de l’OTAN al juny. I a Catalunya també de la CUP, una força que es reivindica anticapitalista però que posa tota la seva força en la unitat amb els partits de la burgesia catalana tant en el Parlament com als carrers i universitats.

La nostra unitat és amb les explotades i oprimides. Estem convençudes que la joventut precaritzada i oprimida pot i ha de ser la punta de llança en la lluita contra l’ascens de l’extrema dreta, contra la guerra i el rearmament de l’OTAN i contra el futur negre que ens planteja el capitalisme i davant el qual no ens resignem, sinó que militem convençudes que podem canviar les tornes.

A baix l’OTAN! Prenguem els carrers contra la guerra i el rearmament imperialista

Una de les resolucions centrals que es van votar després del debat va ser la de participar amb totes les nostres forces, viatjant també des d’altres ciutats, en les mobilitzacions i actes que es realitzin contra la cimera de l’OTAN prevista per al 29 i el 30 de juny a Madrid.

Allà volem expressar una alternativa antiimperialista que condemni la reaccionària invasió de Putin a Ucraïna en defensa de l’oligarquia russa, però que sap que la solució no pot venir dels Estats imperialistes de la UE i l’OTAN que estan aprofitant la invasió per rearmar-se fins a les dents i preparen noves ofensives que reforcin les cadenes d’explotació i opressió per als pobles a Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud. Com ja s’està veient amb la proposta estratègica del govern espanyol per a l’expansió de l’OTAN en el “Flanc Sud”, és a dir, el continent africà.

Les principals resolucions de la Trobada

· Contra l’ofensiva imperialista, participar amb força en la contra cimera i mobilitzacions contra l’OTAN els dies 29 i 30 de juny a Madrid amb companyes de la resta de tot l’Estat: Ni Putin, ni OTAN, ni rearmament imperialista del govern “Progressista”.

· Participar en la vaga educativa a Catalunya per als dies 17 i 25 de maig, així com 2 i 9 de juny al costat del professorat en lluita, estudiants d’instituts i universitat.

· Organitzar escoles de formació per a l’estiu en les diferents ciutats per continuar armant-nos amb les armes de la crítica del marxisme revolucionari.

· Participar activament en la solidaritat amb tots els processos de lluita de la classe treballadora amb una perspectiva antiburocràtica i desenvolupant la unitat obrer-estudiantil.

Com a mesures concretes proposem:

1. Promoure la sindicalització de la joventut precària, seguint l’exemple de la generació U, col·laborant amb companyes de seccions sindicals combatives en campanyes d’agitació i sindicalització.

2. Impulsar una campanya de solidaritat amb els treballadors d’Amazon als EUA i el seu recentment fundat Amazon Labour Union (ALU), que estan sent perseguits per organitzar-se contra l’explotació de la multinacional de Jeff Bezos.

3. Continuar impulsant i estenent Contracorriente i Pan y Rosas en diferents universitats, instituts, centres de treball i ciutats. Cap a la construcció d’una alternativa política de la joventut independent dels partits del règim, combativa i revolucionària.

· Continuar impulsant des de Pan y Rosas una ala feminista anticapitalista i antiimperialista del moviment de dones, que davant l’ofensiva de l’extrema dreta, desemmascara els límits del feminisme ministerial.


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya


El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna