×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Gaza: 700 morts en 24 hores i vuit hospitals fora de servei per bombardejos d’Israel

Els atacs aeris de les últimes hores van deixar més de 700 persones mortes, i van quedar fora de servei vuit hospitals. El nombre de morts a Gaza ascendeix a 5.791, dels quals 2.360 són nens.

Gloria Grinberg

divendres 27 d’octubre
Facebook Twitter

El dilluns a la nit, Israel va bombardejar intensament l’assetjada Franja de Gaza, destruint tres barris. Els palestins es van despertar amb desenes de persones atrapades sota els enderrocs, i el Ministeri de Sanitat va declarar que almenys 140 havien mort durant la nit. Els atacs aeris han continuat al matí i han tingut com a objectiu l’únic supermercat que quedava en el camp de refugiats de Nuseirat.

El dilluns a la nit, Israel va tornar a bombardejar intensament l’assetjada Franja de Gaza, destruint tres barris. Els palestins es van despertar amb desenes de persones atrapades sota els enderrocs, i el Ministeri de Sanitat va declarar que almenys 140 havien mort durant la nit. Els atacs aeris van continuar al matí i van tenir com a objectiu l’únic supermercat que quedava en el camp de refugiats de Nuseirat.

Et pot interessar: Nit mortal a Gaza: nous bombardejos d’Israel ja sumen més de 5.000 palestins morts

Els residents d’aquest camp de refugiats a Gaza, afirmen que un dels únics supermercats que queden s’està buidant ràpidament. El supermercat va ser bombardejat el dilluns per quarta vegada.

El bombardeig israelià de la Franja de Gaza ha tingut un impacte catastròfic en les instal·lacions sanitàries, segons els les autoritats d’aquests establiments.

Des que Israel va tallar l’electricitat, la provisió de combustible i l’aigua a Gaza el 9 d’octubre, els hospitals s’han vist especialment desbordats, amb falta de recursos i un elevadíssim nombre de pacients en estat crític.

Els pacients ferits en atacs aeris, les dones embarassades, els nens i els pacients amb insuficiència renal són alguns dels més afectats. Els hospitals que encara funcionen ho fan amb generadors, que segons les autoritats sanitàries no duraran molt.

Les organitzacions internacionals també han advertit de la propagació de malalties transmeses per l’aigua i la sarna a causa de la falta d’aigua neta a la Franja. Segons Mohammed Zakkout, director general d’hospitals de Gaza, vuit dels 24 hospitals de Gaza han deixat de funcionar.

El dilluns, intensos bombardejos israelians van caure prop de l’hospital al-Amal, en la localitat gazatí de Jan Yunis, segons van mostrar imatges de vídeo compartides per la Mitja Lluna Roja Palestina. Mohammed Zakkout, director general d’hospitals de Gaza, afirma que vuit dels 24 hospitals de Gaza han deixat de funcionar, entre ells, l’Hospital Indonesi de Gaza s’ha quedat sense electricitat després de quedar-se sense combustible, la qual cosa posa en perill de mort als bebès prematurs.

En aquesta situació, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar que al voltant de dos terços de les instal·lacions sanitàries de Gaza -46 de 72- han deixat de funcionar enmig d’un augment massiu i mortífer dels atacs aeris.

El bombardeig de l’Estat d’Israel sobre l’hospital al-Ahli al-Arab, en el qual van morir almenys 500 palestins, el va deixar fora de servei mentre atenia centenars de pacients i era refugi de desenes de famílies desplaçades pels bombardejos sobre la franja de Gaza.

Aquests atacs han reavivat les manifestacions a tot el món, les protestes que van esclatar a tot Egipte la setmana passada en contra dels atacs contra Gaza, van mobilitzar a multituds, aquests fets van ser comparats amb les enormes mobilitzacions de l’any 2011, segons activistes d’aquell país.

Per part seva, Emmanuel Macron va anar a Israel, reafirmant el seu suport a Nethanyahu. Encara que el president francès va anunciar que es referirà a la necessitat de posar alguna objecció a les accions que es porten endavant a Gaza, tant els Estats Units com França i els imperialismes europeus recolzen a l’Estat d’Israel i continuen enviant ajuda militar.

El govern israelià continua portant endavant un genocidi sobre el poble palestí, que ja s’ha cobrat la vida de més de 5.791 palestins i palestines de Gaza.

Et pot interessar: Més de 1500 nens palestins assassinats per bombardejos d’Israel en 13 dies

Mentre s’aprofundeixen els atacs de l’Estat de Israel, segueixen creixent les mobilitzacions al món en solidaritat amb el poble palestí.

Et pot interessar: Creixen les mobilitzacions en solidaritat amb el poble palestí


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"