×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Gairebé 7 milions d’euros més per a Florentino Pérez

El govern d'Ayuso ha realitzat 35 contractacions milionàries en el que va de l'Estat d'Alarma que beneficien a l'empresari.

Joe Molina

dimecres 3 de juny de 2020
Facebook Twitter

La UATAE (Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms Emprenedors) ha fet públic el seu gran malestar contra el govern d’Ayuso per l’adjudicació de diversos contractes a Florentino Pérez per la via ràpida i amb total opacitat, qualificant-ho de tracte preferencial inadmissible.

Emparant-se en el Reial decret llei 7/2020 on es reflecteix que s’adoptaran mesures urgents per a respondre a l’impacte econòmic del Covid-19, i sense la publicitat necessària en concurs públic, de nou la “sort” ha recaigut en Clece, empresa del grup ACS propietat de Florentino Pérez.

Per a la UATAE que aquests 35 procediments diferents de contractació per a serveis de neteja i desinfecció tinguin un mateix adjudicatari i fins fa uns pocs dies no s’hagi publicat la informació d’aquestes contractacions té un clar color partidista. L’import total es desglossa de la següent manera. Hospital IFEMA: 4M€, Hotels medicalitzats: 2,5M€, Metre de Madrid: 300.000€, aquests últims atorgats per la Conselleria de Transports (dirigida per Ángel Garrido, de Ciutadans) a ACS grup al qual pertany Clece.

Aquests contractes es poden consultar en el Portal de Contractacions Públiques de la Comunitat de Madrid, així com els preus estipulats per hora de treball que suposen 15,95 euros per a les jornades de dia i 18,89 per a les nocturnes, una cosa molt allunyada dels sous precaris que solen cobrar els seus empleats.

María José Landaburu, secretària general de la Unió d’Autònoms, assenyala que mentre en un moment en què les Pimes estan passant serioses dificultats per a mantenir oberts els seus negocis i les ajudes per al pagament de quotes d’autònoms de març i abril no arriben a cobrir ni el 20% del total del col·lectiu, aquests haurien de tenir el dret d’accedir als procediments de contractació, però la burocràcia i l’opacitat ho fan impossible.

Florentino Pérez, la CAM i la Sanitat Madrilenya tres grans aliats

El passat 24 de març Ayuso anunciava que havia tancat amb Florentino Pérez una important donació en material sanitari. Encara que no explicava ni la quantia ni en què consistia aquesta donació, sens dubte, engrunes comparades amb el gran benefici que ACS ha anat acumulant. En 2017 gràcies a la Conselleria de Sanitat, la seva filial Clece es va embutxacar gairebé 70 milions d’euros en tres contractes.

Entre 2009 i 2015 va ser la contractista més beneficiada per la CAM, rebent més de 165 milions d’euros en contractes. En 2016 es va convertir en el líder en contractació d’obres públiques. Només en 2018, se li van adjudicar contractes públics d’infraestructures per un valor de 721 milions d’euros.

Però aquest tauró no sembla mai tenir bastant. Porta anys saquejant les arques públiques, recordem el cas Castor pel qual l’Estat va haver d’indemnitzar-li. En 2015 la Comunitat de Madrid va haver de reemborsar-li 85.000 euros que havia lliurat com a fiança per la gestió del Parc Nacional del Guadarrama, però va resultar un mal negoci i es va tirar enrere a pesar que la Llei de Contractació del Sector Públic permetia retenir-li aquesta fiança. Amb motiu del Covid-19 no té objeccions a reclamar indemnitzacions per la baixada d’ingressos en les autopistes o en les residències d’ancians.

Per aquesta mateixa regla de tres, tots els treballadors afectats per la crisi del Coronavirus hauríem de tenir dret a reclamar-li a l’Estat les nostres pèrdues, reclamació traduïda a no acceptar cap acomiadament ni ERTE i l’exigència que la despesa produïda sigui suportada per part de les grans fortunes mitjançant impostos extraordinaris en lloc de fer caure tot el pes en les espatlles de la classe treballadora.

N’hi ha prou d’ajudes i contractacions a aquests empresaris paràsits. Nacionalització sense pagament sota control dels seus treballadors d’aquestes empreses que viuen a base dels diners públics i l’explotació dels seus treballadors i treballadores per a posar-les al servei de les necessitats socials i no del guany d’un grapat.


Facebook Twitter

Joe Molina

Trabajador despedido de Panrico, Barcelona | @joemolina57

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna