Internacional

REUNIÓ G7 A FRANÇA

G7: la Policia francesa reprimeix violentament a 15.000 manifestants

La Policia francesa ha reprimit violentament aquest dissabte a milers de manifestants que protestaven contra la cimera del G7 a Hendaya, Irun i Baiona.

diumenge 25 d’agost de 2019| edició del dia

La manifestació contra el G7 (grup de països més poderosos del món) va reunir uns 15.000 manifestants en les localitats franceses de Hendaya i Irun. La quantitat de manifestants va superar l’esperada pel Govern de Macron, malgrat haver desplegat un operatiu repressiu sense precedent.

La marxa, que va realitzar gairebé tot el seu recorregut en forma pacífica, va ser violentament reprimida per la Policia francesa amb gasos lacrimògens i camions d’aigua.

La Policia també va reprimir la marxa a la localitat de Baiona.

Entre els manifestants es trobaven grups d’armilles grogues, sindicalistes i militants polítics, que van denunciar la hipocresia del G7, que reuneix els líders de França, els Estats Units, Gran Bretanya, Alemanya, el Japó, el Canadà i Itàlia. Els manifestants van posar en primer pla el problema de la desigualtat, que hipòcritament pretenien prendre els mandataris, mostrant que ells han lluitat tot l’últim any contra aquest flagel, com és el cas dels armilles grogues que van enfrontar les reformes del Govern de Macron i l’extrema precarització d’una gran part de la població.

Moltes de les consignes de la manifestació tenien un to anticapitalista, des de columnes ecologistes a columnes partidàries o feministes. Entre els manifestants d’aquestes columnes, es va destacar la presència de la joventut, que es va mantenir mobilitzada al llarg de l’any denunciant les atrocitats que genera el sistema capitalista en relació a les qüestions climàtiques.

La Policia, que va vigilar permanentment la marxa mitjançant helicòpters i drons, va atacar violentament a la multitud que s’estava desconcentrant al final de la manifestació. Malgrat les exorbitants mesures repressives posades en marxa pel Govern francès, amb l’ajuda dels Estats veïns, s’esperen noves mobilitzacions a la regió per a aquest diumenge.
temes relacionats

G7   /    França   /    Europa   /    Internacional

Comentaris

Comentar