×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Futbol i turisme preocupen més a Sánchez que la vida dels sanitaris

El president va anunciar amb precisió que el 8 de juny comença la lliga i l’1 de juliol s’obre el pas al turisme. Però no va anunciar la data amb la que tot el personal sanitari tindrà els testos fets.

Guillermo Ferrari

dilluns 25 de maig de 2020
Facebook Twitter

Aquest cap de setmana, el president Pedro Sánchez s’ha adreçat a “tota la població” per fer importants anuncis: quan comença la lliga i quan podrien ingressar els turistes. En realitat, va fer anuncis per a tranquil•litzar als empresaris del sector. Les seves paraules estaven dedicades a aquests sectors en especial, el que participen dels beneficis de l’Ibex 35 i mouen milers i milers de milions.

Els grans empresaris de futbol

En primer lloc, els que guanyen amb l’emissió per televisió dels partits com les empreses Mediapro, Dazn, Orange o Movistar que s’embutxaquen milers de milions pels drets televisius de la lliga espanyola. Són mil milions d’euros per any. I tampoc ens podem oblodar dels drets de la Lliga de Videojocs Professional, el vídeojoc FIFA que cada any genera milions de guanys.

Els “amos” de la Lliga espanyola, el Futbol Club Barcelona i el Real Madrid, esperaven facturar nous-cents i mil milions enguany. També esperen a que a les seves llotges es facin negocis milionaris. Encara que amb el Covid-19 això serà diferent i segurament es farà més "online" i respectant la distància social.

Els grans mitjans de comunicació com el Grupo Prisa, el Grup Godò, Mediaset, etc., també estan contents amb els anuncis: milions d’euros d’empreses que paguen la publicitat. També estan pendents els representants dels jugadors estrelles que esperen fer traspassos sonats amb molts zeros.

Els grans empresaris turístics

Per altra banda, el President va anunciar també que a partir de l’1 de juliol, l’Estat espanyol podrà rebre als milions de turistes que arriben cada any. I es preveu que els estrangers que arribin a passar les seves vacances no facin la quarantena de 14 dies que ara se’ls demana. Augmenta el risc de contagi, a canvi de que les empreses de l’Ibex 35 puguin embutxacar-se els milions de cada exercici.

Forta pujada a la borsa espanyola: Grans empreses de la borsa estaven pujant després de l’anunci presidencial. La gran cadena hotelera Melià ha crescut un 19,1%, l’aeronàutica IAG un 7,2%, les d’Aena han pujat un 4,57% i l’empresa de viatges Amadeus, un “modest” 3,8%.

Mentre les empreses es preparen per salvar l’agost, el govern central continua regalant més diners als empresaris. Ara la ministra d’Hisenda ha assegurat que volen ampliar els ERTOs més enllà del 30 de juny dins del sector turístic. Això vol dir que l’1 de juliol no tornaran tots els treballadors. Volen estalviar-se tot el que puguin i que l’administració pública continuï pagant.

Amb o sense Covid sempre paga la classe treballadora

Però en aquest anunci presidencial, que va poder sentir tota la classe treballadora, Sánchez no va explicar com se solucionarà la falta de pagaments dels ERTOs, ni com s’acabarà amb milions de persones a l’atur. Res sobre el tancament de fàbriques com es el cas de la Nissan. De les cues amb milers de persones per demanar menjar, cap paraula.

Tampoc vam sentir com (ni quan) els que ens curen, tot el personal que treballa a la sanitat (des del cap que surt en els mitjans fins a la persona que fa la neteja) faran el test. O el cas de la gent gran i el personal que té cura d’ells (ja sigui en una residència o a casa) que encara esperen, ja que s’està fent molt lentament. També esperem el milió de testos que va anunciar el president Quim Torra.

Però no podem oblidar que el President va dir que aprovaran l’Ingrés mínim vital. Aquestes ajudes seran de 462€ família d’un adult sense fills fins a 977€, família de 2 adults fins o 1015€ si tenen 3 fills (el màxim que pagarà l’administració). Això està adreçat a famílies amb pobresa severa: sense ingressos i sense estalvis. Però aquesta "ajuda" només és complementària a l’ajuda que ja donen les comunitats autònomes. Amb aquestes “ajudes” no pot viure cap família. De totes formes, no volem “ajudes”, volem feina i guanyar la nostra vida.

Molts anuncis que beneficien als empresaris de l’Ibex 35 i cap anunci per a salvar les vides del poble treballador.

Et pot interessar: Prou d’Estat d’alarma: recuperem els carrers i que la crisi la paguin els capitalistes

Et pot interessar: CRT: "Els qui ens reclamem de l’esquerra obrera i socialista revolucionària estem davant un desafiament històric"

Et pot interessar: Tot el suport a la vaga dels treballadors de Nissan! Davant les amenaces de tancament, ocupació i nacionalització sota el control dels seus treballadors


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah