×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

França: paralitzen les refineries de Total en suport a vaga de Grandpuits i per l’ocupació

La mesura és per 48 hores. Aquest dimecres, les refineries de la petroliera Total es van declarar en vaga en resposta a l'anomenat de la CGT FNIC i els vaguistes de Grandpuits. Ho fan en solidaritat amb aquesta lluita, però també en defensa de l'ocupació en tot el grup.

Révolution Permanente

dijous 4 de febrer de 2021
Facebook Twitter

Crèdit de la foto: Karim Ait Adjedjou

“Normandia, Flandes, La Mède, Feyzin, Donges estan en vaga des de dimecres. Cap producte surt de tots aquests llocs durant 48 hores! En les xarxes socials aquest matí, Thierry Defresne, representant sindical central de la CGT en les refineries de Total va anunciar la bona notícia: les refineries han seguit en gran manera l’anomenat a una mobilització en solidaritat amb els Grandpuits i en defensa de l’ocupació en tot el grup empresari.

Per part seva, Adrien Cornet, delegat de CGT Grandpuits i líder de la lluita en curs, informa d’un nombre significatiu de vaguistes. “Normandia 50% per a refinació i 40% per a petroquímica, Flandes 100%, La Mède 40%, Feyzin 100% per a refinació, 60% per a petroquímica i 70% per a enviaments”.

Aquesta reeixida mobilització segueix un anomenat de la FNIC i la CGT Grandpuits a una vaga de 48 hores en solidaritat amb la lluita de les refineries de Seine-et-Marne. En els últims dies, segons va informar Adrien Cornet en la junta general celebrada ahir, un equip de vaguistes havia visitat diversos llocs de Total per a realitzar aquesta crida i convèncer als seus companys que segueixin el seu exemple. “Hem de demostrar-li a Total que estem units, units passi el que passi. No són els treballadors de Grandpuits els que tenen davant, són tots els companys i companyes de les refineries que s’enfadaran. Això és el que els espanta!», va dir Cornet als refinadors de Normandia, abans d’anar a Feyzin.

Segons va informar l’agència Reuters, després d’aquest moviment: “Total, per part seva, ha indicat que, després de la crida a la vaga, els enviaments de productes podrien veure’s interromputs en algunes de les seves refineries, afegint no obstant això que continuaria assegurant el subministrament de la seva xarxa d’estacions de servei i els seus clients."

Aquest primer dia de vaga solidària és, en qualsevol cas, un bell símbol i una demostració de la forma en què les refineries de Grandpuits han impactat a tots els treballadors a través de la seva lluita exemplar. No obstant això, perquè Total es doblegui i s’oposi més àmpliament als atacs dels empresaris, serà necessari anar més enllà de les 48 hores de tots junts a nivell de sector. De fet, el que necessitem és un veritable pla de batalla per a tot el mon laboral, i aquesta perspectiva l’haurem de defensar als carrers el 4 de febrer.

Com l’any passat en les duríssimes vaga del transport a París, en aquesta gran vaga de Grandpuits el nostre grup germà de la tendència Revolució Permanent del NPA (Nou Partit Anticapitalista), està jugant un rol destacat en aquest conflicte extremadament difícil i testimoni per a la lluita de classes a França.

Article de Pablo Morao per a Revolution Permanent, traduït per a l’Esquerra Diari.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya