×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

[Fotogaleria] Els MIR omplen els carrers en lluita pels seus drets

Vegeu aquí algunes imatges de les protestes dels MIR de Catalunya en la seva segona setmana de vaga per millors condicions laborals, econòmiques i de formació. Fotografies de @segraam i @xaviarizafoto.

EsquerraDiari.cat

dijous 1 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Imatges de @segraam i @xaviarizafoto

Els metjes interns residents de Catalunya ja van per la segona setmana de vaga quarta. Tal i com informa el sindicat de Metges de Catalunya, un 90% dels MIR dels centres d’atenció primària i de la xarxa d’hospitals públics de Catalunya l’estan secundant. I les concentracions de protesta està aplegat més de 400 residents cada dia davant la direcció general de Relacions laborals de la Generalitat a Barcelona.

Tal i com els mateixos MIR comuniquen, volen que el conflicte es resolgui ràpid. No obstant, el departament de Salut i les patronals pretenien callar les mobilitzacions amb concessions ridícules com és l’augment d’un 6% del salari. Quelcom que suposaria només 1,5 euros més al dia. Amb sarcasme ho han comparat amb el que podria ser el preu d’un cafè per aguantar les guàrdies maratonianes que realitzen.

Per això, el col·lectiu sanitari dels MIR segueix en peu de geurra reclamant millores formatives, laborals i salarials bàsiques. Unes condicions que van empitjorar durant el moment més àlgid de la pandèmia, en el qual els MIR van estar treballant a la primera línia.

No obstant, les actuals condicions dels MIR venen de molt més lluny, ja que són fruit d’anys de brutals retallades i privatitzacions que imposaren els governs del PSOE i del PP des de Madrid, i els diferents governs de la Generalitat, tant de CIU com del Tripartit, que deixaren una Sanitat Pública completament deteriorada amb totes les terribles conseqüències que això ha comportat durant la pandèmia.

Vegeu a continuació algunes de les imatges de la vaga dels MIR i les protestes fetes pels reporters gràfics Martí Segura Ramoneda (@segraam) i Xavi Ariza (@xaviarizafoto) durant les protestes dels pròpis metges residents:

Imatges de @segraam de les protestes dels MIR durant aquesta setmana enfront de l’ICS

Més imatges de @xaviarizafoto de les concentracions dels metges residents d’aquests dies


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts