×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

[Fotogaleria] Els MIR omplen els carrers en lluita pels seus drets

Vegeu aquí algunes imatges de les protestes dels MIR de Catalunya en la seva segona setmana de vaga per millors condicions laborals, econòmiques i de formació. Fotografies de @segraam i @xaviarizafoto.

EsquerraDiari.cat

dijous 1 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Imatges de @segraam i @xaviarizafoto

Els metjes interns residents de Catalunya ja van per la segona setmana de vaga quarta. Tal i com informa el sindicat de Metges de Catalunya, un 90% dels MIR dels centres d’atenció primària i de la xarxa d’hospitals públics de Catalunya l’estan secundant. I les concentracions de protesta està aplegat més de 400 residents cada dia davant la direcció general de Relacions laborals de la Generalitat a Barcelona.

Tal i com els mateixos MIR comuniquen, volen que el conflicte es resolgui ràpid. No obstant, el departament de Salut i les patronals pretenien callar les mobilitzacions amb concessions ridícules com és l’augment d’un 6% del salari. Quelcom que suposaria només 1,5 euros més al dia. Amb sarcasme ho han comparat amb el que podria ser el preu d’un cafè per aguantar les guàrdies maratonianes que realitzen.

Per això, el col·lectiu sanitari dels MIR segueix en peu de geurra reclamant millores formatives, laborals i salarials bàsiques. Unes condicions que van empitjorar durant el moment més àlgid de la pandèmia, en el qual els MIR van estar treballant a la primera línia.

No obstant, les actuals condicions dels MIR venen de molt més lluny, ja que són fruit d’anys de brutals retallades i privatitzacions que imposaren els governs del PSOE i del PP des de Madrid, i els diferents governs de la Generalitat, tant de CIU com del Tripartit, que deixaren una Sanitat Pública completament deteriorada amb totes les terribles conseqüències que això ha comportat durant la pandèmia.

Vegeu a continuació algunes de les imatges de la vaga dels MIR i les protestes fetes pels reporters gràfics Martí Segura Ramoneda (@segraam) i Xavi Ariza (@xaviarizafoto) durant les protestes dels pròpis metges residents:

Imatges de @segraam de les protestes dels MIR durant aquesta setmana enfront de l’ICS

Més imatges de @xaviarizafoto de les concentracions dels metges residents d’aquests dies


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"