×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fòrum Izquierda Diario | La Reforma Laboral de Yolanda Díaz: revalidació d’una dècada de pèrdua de drets

El Fòrum tindrà lloc el proper dimarts 1 de febrer a la seu del CAUM, a Madrid. Comptarà amb la presència de Santiago de la Iglesia, secretari general de CGT Zona Sud, Carmen Diego del SAD d'Astúries, Juan Carrique i Alejandro del Rio, advocats laboralistes de CGT Correus i CoBas respectivament, i Lucía Nistal, Investigadora de la UAM i portaveu de la CRT.

EsquerraDiari.cat

dissabte 29 de gener de 2022
Facebook Twitter

La reforma laboral de Yolanda Díaz es continua venent per part del govern “progressista”, especialment per Unidas Podemos i el PCE, i les direccions de CCOO i UGT, com una reforma “històrica” i a favor dels i de les treballadores.

Et pot interessar: No, el Govern “progressista” no ha derogat la reforma laboral: una explicació en 9 claus

Un relat davant el qual es venen aixecant cada vegada més veus des del sindicalisme alternatiu i nombrosos advocats laboralistes. El text deixa intactes la major part dels atacs aprovats per la majoria absoluta de Rajoy al 2012, des de les causes i indemnització per acomiadament, fins a la preeminència dels convenis d’empresa en la fixació de totes les condicions laborals excepte el salari base o el règim de subcontractació sense límits.

D’aquests i altres temes es parlarà en el Fòrum Izquierda Diario que tindrà lloc el proper dimarts 1 de febrer al CAUM de Madrid. Participaran referents de l’esquerra sindical, com Santiago de la Iglesia, secretari general de CGT Zona Sud, que recentment ha publicat una detallada crítica a la reforma laboral de la ministra Yolanda Diaz.

Et pot interessar: Sobre la reforma laboral, un repàs i unes conclusions

L’esquerra sindical està denunciant creixentment aquesta reforma com una veritable revalidació d’una dècada de drets perduts i augment de la precarietat, des de la reforma de Rajoy. Una reforma de la qual el seu caràcter limitat i restringit “té a veure amb el clima de pau social i desmobilització en el qual la mateixa s’ha forjat”, promoguda per les burocràcies sindicals de CCOO i UGT. Així ho explicava recentment Juan Carrique, advocat de CGT Correus i Telègrafs en una entrevista per a Esquerra Diari, qui també estarà present al Fòrum.

Et pot interessar: Entrevista a Juan Carrique: “La nova reforma laboral no millorarà la situació de la classe treballadora”

En el Fòrum també participarà Alejandro del Rio, advocat del sindicat CoBas, una de les organitzacions integrants del Bloc Combatiu i de Classe convocants de la manifestació del passat 15 de gener en el barri de Vallecas en la qual es va fer una crida unitària a posar en peus un gran moviment contra la reforma laboral.

Et pot interessar: Organitzacions sindicals i polítiques marxen a Madrid contra la repressió a Cadis i la nova reforma laboral

Lluites com la de les valentes treballadores Sociosanitàries d’Atenció a domicili (SAD), també estaran representades en el Fòrum amb la presència de Carmen Diego d’Astúries, qui està agrupada al costat de moltes altres companyes en la Plataforma Unitària de Sociosanitàries i va ser una de les participants de l’acampada enfront del Ministeri de Treball de Yolanda Diaz a Madrid.

Et pot interessar: Carmen, treballadora SAD: "no pot ser que s’aguanti tanta precarietat, ha d’haver-hi més reivindicacions"

I finalment, comptarem amb la presència de Lucía Nistal, investigadora de la UAM, referent del moviment republicà que va posar en peus els Referèndums universitaris contra la monarquia, i portaveu de la CRT.

El 3F totes i tots al Congrés dels Diputats

El pròxim 3 de febrer el sindicalisme alternatiu ha cridat a mobilitzar-se al Congrés dels Diputats a Madrid, just el mateix dia que es produeix la votació de la Reforma laboral. Diversos col·lectius i organitzacions polítiques i socials donen suport a l’acció i emprenen una campanya per a aglutinar el descontentament contra aquesta mesura que es presenta com a “progressista”, però perpetua la precarietat i el despotisme patronal. El Fòrum Izquierda Diario s’inscriu en els esforços per sumar totes les forces possibles per enfrontar aquesta nova estafa del Govern “progressista”.

Et pot interessar: #3F Totes i tots al Congrés dels Diputats contra la Reforma Laboral del Govern, la CEOE i la burocràcia sindical

El Fòrum també a Barcelona

Pocs dies abans de què es realitzi el Fòrum a Madrid, el 27 de gener, va tenir lloc a Barcelona un altre Fòrum Debat d’alt nivell organitzat per Esquerra Diari.

En aquest cas, vam comptar amb la presència d’ Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT Catalunya, David Caño, portaveu nacional de la IAC, els advocats laboralistes Vidal Aragonés i Juan Carrique, Verónica Landa de la CGT Lleure i de Pan y Rosas, treballadores del SAD i Santiago Lupe, director d’Esquerra Diari i portaveu de la CRT.

Et pot interessar: Fòrum Esquerra Diari: debat amb advocats laboralistes i sindicalistes d’esquerra sobre la reforma laboral i el balanç de dos anys de govern “progressista”


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah