×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fòrum Esquerra Diari | Per què fan vaga els i les treballadores de TMB?

Dijous que ve 13 d'octubre les i els treballadors de TMB seran els protagonistes del Fòrum d'Esquerra Diari que es realitzarà a la facultat de Geografia i Història de la UB. Una lluita en defensa dels salaris i els serveis públics. T'esperem!

Redacció Esquerra Diari

divendres 7 d’octubre de 2022
Facebook Twitter

Des d’Esquerra Diari volem convidar-vos al Fòrum que realitzarem amb les treballadores i els treballadors de TMB com a protagonistes el pròxim 13 d’octubre a la facultat de Gegrafia i Història de la UB.

Després de celebrar-se les jornades de vaga en les vespres i durant les festes de la Mercè, amb piquets i aturades, l’assemblea de treballadors i treballadores decidia convocar a noves jornades d’aturades de manera indefinida a partir del 17 d’octubre contra la direcció i organització i l’ajuntament de Barcelona, responsable de la situació de la plantilla i del servei d’autobusos. Però en quina situació es troba la plantilla i els serveis?

Com hem anat seguint des del primer dia de vaga des d’Esquerra Diari, la plantilla de TMB lluita per millorar les seves condicions laborals, especialment el salari, que com el de la resta de la classe treballadora, està sent devorat amb una inflació galopant. Mentre la direcció es beneficia de pujades del 7%, per a la plantilla es va proposar una pujada del 2%. I la plantilla va dir basta.

Tota la plantilla, des de conductors i conductores fins al personal de tallers i mecànics va dir basta davant aquesta crisi inflacionària, producte de la irracionalitat capitalista i empitjorada per la crisi derivada de la guerra reaccionària a Ucraïna, i que l’acabi pagant la classe treballadora.

Mentre a nivell estatal les direccions burocràtiques de CCOO i UGT s’assenten amb la patronal per negociar pujades del 3%, les treballadores i treballadors de TMB a Barcelona mostren que hi ha una altra manera d’enfrontar aquest atac a les butxaques de les i els treballadors i sectors populars. Amb organització i lluita.

I ho fa a més, assenyalant als responsables polítics, l’ajuntament “progressista” d’Ada Colau, que mira per a un altre costat. A més, mentre beneficia i impulsa el Tram, un transport que compta amb grans fons d’inversió amb beneficis garantits durant els pròxims 10 anys, independentment de l’ús que se li doni.

Mentrestant, la plantilla de TMB té també entre les seves demandes un millor servei per als usuaris i usuàries. Renovar des d’un punt de vista ecològic els autobusos, augmentar la flota de vehicles i les línies, i per tant també, generar més llocs de treball.

La perspectiva de la plantilla de TMB, enfocada a millorar les seves condicions i les condicions del servei per als usuaris i usuàries, contrasta per complet amb la voluntat de l’ajuntament i els seus plans de mobilitat pública.

Però com diem, l’actual crisi afecta al conjunt de la classe treballadora. En aquest sentit, la vaga de la plantilla de TMB Bus pot suposar un exemple de lluita per altres sectors que estan veient com la seva situació empitjora a cop d’inflació i veuen com les seves condicions laborals minven mentre els beneficis dels empresaris continuen augmentant. Com diuen els propis treballadors de TMB en aquest reportatge, “tota la classe treballadora hem de lluitar per millorar les condicions laborals. Nosaltres també volem que els sectors més precaris deixin de ser-ho".

Des d’Esquerra Diari volem donar veu a tots aquests sectors, però a més ens proposem construir un espai que serveixi com a coordinació i organització que generi llaços de solidaritat i una lluita en comú contra el capitalisme que depaupera al conjunt de la classe treballadora i els sectors populars.

D’això i molt més ens parlaran els protagonistes del Fòrum d’Esquerra Diari dijous que ve 13 d’octubre. Et convidem a que vinguis, participis i a donar tot el suport i solidaritat a la lluita de TMB!

Et pot interessar: Vaga TMB Busos: “Lluitar per la qualitat del servei repercuteix en que hi hagi més llocs de treball”


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah