×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fortíssim operatiu per a defensar al Rei Felip VI i Pedro Sánchez

Avui el Rei Felip VI i el President Pedro Sánchez arriben a Barcelona en mig d'un operatiu militar per a que els ulls del Rei no puguin veure l'oposició popular que té la monarquia a Catalunya

EsquerraDiari.cat

divendres 9 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Foto: Albert Salamé / Vilaweb

Davant la visita de Felip VI a Barcelona, s’han convocat diverses manifestacions per repudiar al Rei espanyol. La Monarquia, en general, no té molts "seguidors" a Catalunya. Però des del seu aval a la repressió del Referèndum popular de l’1O de 2017 ha augmentat exponencialment els seus detractors.

El Rei no només va avalar la repressió del referèndum. A més amb el seu discurs ha cridat a l’ordre a totes les forces polítiques espanyoles i va impulsar les pressions perquè les empreses catalanes se’n vagin del Principat. El Monarca molt clarament ha demostrat que governa per a un sector de la societat: els empresaris de l’Ibex 35.

I junt amb ell, Pedro Sánchez, actual representant de la "cara amable" de la repressió del 155. El del diàleg que no es fa, el del referèndum que no vol, el monàrquic republicà, el federalista més centralista. No cal fer més presentació.

I el dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra per a protegir al Rei i al President ha estat impressionant. L’Estació de França es troba blindada: desenes de furgones i centenars de Mossos han tancat completament l’Estació i els carrers del barri del Born que ara mateix són un desert. Tot per lliurar els premis del Consorci de la Zona Franca. Acaben i se’n van ràpidament.

La visita es fa en un moment en que els contagis del Covid-19 està creixent a tot l’Estat espanyol i principalment a Madrid. El President Sánchez prioritza la relació que té amb el Monarca abans que la salut de milions de madrilenys.

Protestes a Barcelona

Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana organitzen una "una gran cadena humana" en protesta per la visita reial junt als partits JxCat, ERC, la CUP i d’altres organitzacions independentistes. A les 10 del matí comença en diversos punts del Passeig de Colom a prop de l’Estació de França, a on s’espera l’arribada del Rei i el President.

Els CDR del Barcelonès han convocat la seva acció de protesta també a les 10am però a la cruïlla entre els carrers de Marquès Argentera i el carrer de Comerç, davant l’estació de França. Al seu Twitter diuen que ens manifestarem per combatre l’hereu polític de Franco. Però a últim moment han canviat la convocatòria a l’Arc de Triomf.

A causa de l’arribada del Rei, l’Estació de França estarà tancada fins a les 11:45hs i també l’estació de Metro Ciutadella-Vila Olímpica. El Parc de la Ciutadella també està tancat amb furgones de la BRIMO. Davant de l’estació de França hi ha una pancarta penjada per Òmnium Cultural amb la llegenda "Felip l’últim" i el hashtag "#CoronaCiao". Pancarta que els Mossos han tret ràpidament. al igual que un altra pancarta amb l’eslògan "Catalunya no té Rei".

Notícia en desenvolupament


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat