×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Ford anuncia 630 acomiadaments a la seva planta de València

La direcció de l'Empresa va comunicar als sindicats una reestructuració de personal d'aproximadament el 10% de la plantilla, per la baixa en demanda dels models S-Max, Galaxy i Mondeo

Martín Lugones

dimarts 16 de març de 2021
Facebook Twitter

Per mitjà d’un expedient de regulació de l’ocupació (ERO), la direcció de Ford va comunicar el dilluns passat als sindicats l’acomiadament de 630 treballadors de la seva planta d’Almussafes, València. Al seu torn també està en carpeta el tancament definitiu de tot el torn de la nit. La mesura està impulsada per la forta caiguda de la demanda dels models de vehicles S-Max, Galaxy i Mondeo, va comunicar l’empresa. També argumenta que, encara que la demanda del vehicle KUGA “segueix fort”, la producció d’actuacions de la planta de València s’està reduint “pel fet que els clients prefereixen cada vegada més SUSs i crossovers”. El pla estratègic de l’empresa és reduir la producció de manera estructural en uns 280 vehicles menys diaris, és a dir passar de 1640 diaris al qual mai es va arribar en el que va de l’any de pandèmia, a 1360 a causa de la caiguda de la demanda a Europa.

En aquests moments la planta d’Almussafes està impulsant un ERTO segons el qual pararà la seva activitat entre el 22 de març i l’1 d’abril a causa de la falta de components i a l’adequació que necessita per a la producció del motor GDi.

D’altra banda, el president del Comitè d’Empresa i portaveu del sindicat majoritari de la UGT, Carlos Faubel, ha sol·licitat un recés de quinze dies per a avaluar la situació abans d’iniciar negociacions, l’estratègia és esperar fins al cap de setmana santa, al que s’han sumat la resta dels sindicats. L’espera estaria plantejada tenint en compte que el pròxim 30 de març es reunirà el Comitè d’Empresa Europeu i abordarà la situació de tot el continent.

Aquest atac directe als treballadors no és un fet aliè al qual ve succeint en el sector, tenim l’exemple de Nissan, i també el d’altres branques de la producció com és el cas de Bosch, que havia anunciat el tancament de la seva planta situada en Lliçà d’Amunt, o com també és la situació dels treballadors El Corte Inglés amb l’acomiadament d’aproximadament 3000 empleats entre altres.

Mentre el govern del PSOE-UP continua teixint aliances amb les grans patronals del sector que inicien acomiadaments contra els treballadors. Ningú pot quedar tirat, deia Sánchez, però sembla que dins d’aquest "ningú" només hi ha empresaris.

Els sindicats, CCOO i UGT estan pactant amb la patronal ERTOs miserables, acomiadaments amb indemnitzacions que després es perden i més patiment. Cal trencar negociacions i convocar vaga i mobilització per evitar més acomiadaments i tancaments de fàbriques. Els sindicats alternatius poden ser la capçalera per imposar la mobilització al carrer i posar la vaga general a l’ordre del dia.

Et pot interessar: Nissan i Alcoa: davant el xantatge patronal no hi ha una altra alternativa que la nacionalització sense indemnització

Per contra cal impulsar un pla alternatiu, un pla de lluita per defensar tots els llocs de feina. Els sindicats han d’impulsar mobilitzacions de tota la plantilla contra els acomiadaments. Els llocs de feina només es podran conservar si lluitem. Cap acomiadament! I molt menys amb la terrible pandèmia que estem patint. Si no hi ha prou feina, dividim la feina que hi ha entre tots treballant menys hores però amb el mateix salari.

Si els empresaris amenacen amb el tancament de la fàbrica com va passar a Nissan, cal exigir la nacionalització de les fàbriques sense pagament i sota el control dels seus treballadors. La crisi no hem de pagar-la els treballadors i el poble. Els empresaris de l’Ibex 35 i les grans fortunes han de pagar per evitar més famílies al carrer.

Et pot interessar: Tot el suport a la vaga dels treballadors de Nissan! Davant les amenaces de tancament, ocupació i nacionalització sota el control dels seus treballadors


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?