×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fiscalia i Generalitat demanen presó contra independentistes que van defensar la investidura de Puigdemont en 2018

Alerta Solidària va denuncia que set manifestants són acusats de desordres públics i atemptat a l’autoritat per intentar defensar la investidura de Puigdemont el 30 de gener de 2018. La Fiscal Pilar Marzán i el Lletrat de la Generalitat Josep Lluís Florensa, comparteixen relat i acusació, i demanen entre 3 i 2 anys per a cada acusat.

Alerta Canal.cat

dilluns 29 de juny de 2020
Facebook Twitter

FOTO: Alerta Solidària

El passat 30 de gener de 2018 desenes de milers de persones es van concentrar als voltants del Parc de la Ciutadella per tal de defensar la sessió d’investidura que havia de suposar la restitució de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat després que s’exiliés mesos abans. Malgrat tot, Carles Puigdemont no va comparèixer al Parlament davant la possibilitat de ser detingut i el President de la cambra, Roger Torrent, va anul·lar la convocatòria del ple.

No obstant, durant hores, els missatges confusos sobre la possibilitat que es dugués a terme la sessió d’investidura va mobilitzar milers de persones per protegir el Parlament i, si finalment apareixia, a Carles Puigdemont, però res d’això va passar.

Malgrat els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van blindar els accessos al Parc de la Ciutadella per evitar l’entrada de les persones concentrades, la pressió popular va desbordar el dispositiu policial que va respondre amb identificacions, càrregues policial i cops de porra.

Mesos més tard, diverses persones van ser detingudes pels Mossos d’Esquadra acusades de desordres públics i atemptat a l’autoritat, uns càrrecs que van prosperar gràcies a l’acusació del Ministeri Fiscal i dels Lletrats de la Generalitat, que han empès el procediment fins al final.

Et pot interessar: L’Audiència Nacional acusa 4 persones més de terrorisme a l’Operació Judes

Com ja és habitual, el lletrat de la Generalitat comparteix de forma íntegra el relat dels fets del Ministeri Fiscal i la seva qualificació, i acusen a set persones de desordres públics i atemptat en base als informes i atestats dels Mossos d’Esquadra, i demanen 3 i 2 anys de presó per a cada acusat respectivament.

Una vegada més, la tant repetida frase per Quim Torra quan diu que “cap independentista tindrà mai un judici just a l’estat espanyol” se n’oblida quan es tracta de persones mobilitzades per l’independentisme popular, a qui no es dubta alhora d’ acusar i intentar empresonar com ja ha fet amb el cas dels 9 de Lledoners o en Charaf i l’Ibrahim, en presó preventiva des de les manifestacions post-sentència del TS, i tants altres casos.

Et pot interessar: La Generalitat també demana presó per als 9 de Lledoners

Des d’Alerta Solidària valorem com a especialment greu la posició de la Generalitat ja que no només fa un absolut seguidisme de la fiscalia sinó que a més a més insisteix en la seva política de criminalització i persecució de la protesta generalitzada per part de l’estat. En aquest sentit, exigim la retirada immediata de l’acusació per part de la Generalitat i la sol·licitud de l’arxiu d’aquesta causa que suposa una vulneració del dret a la protesta i la mobilització de la qual la Generalitat no només és còmplice sinó que amb el seu paper de nou impulsa la repressió contra l’independentisme i la mobilització.

Font: http://alerta.cat/fiscalia-i-generalitat-tornen-a-demanar-penes-de-preso-contra-independentistes-ara-per-la-no-investidura-de-puigdemont/


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria