×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fiscalia demana a Daniel 6 anys de presó i 3000 euros de multa per manifestar-se en solidaritat amb el poble català

Daniel Gallardo va ser un dels centenars de joves que el dia 16 d'Octubre es va manifestar a Madrid en solidaritat amb el poble català i en rebuig a la repressió soferta en les protestes contra la sentència del procés. Fins a dia d'avui, després de 7 mesos, continua a la presó preventiva malgrat la inconsistència de proves presentades per la policia.

Raúl Cámara

Juan Azcárate

Íñigo Fernández

dimarts 26 de maig de 2020
Facebook Twitter

En aquesta mateixa manifestació va ser testimoni de com els cossos de l’Estat van carregar contra una amiga seva i es va veure obligat a intervenir. Així, va ser arrestat per suposades lesions contra un agent de seguretat, a més de desobediència, resistència a les autoritats i desordres públics.

La principal prova que es va utilitzar per part dels denunciants va ser la imatge realitzada a comissaria d’un casc amb el forat d’un pal de fusta clavat, quelcom que és bastant sospitós perquè suposaria que l’agent no es va retirar l’arma fins a arribar a comissaria. A més l’agent que suposadament va rebre l’agressió mai va ser hospitalitzat i el comunicat de lesions que es va presentar en la denúncia data de dues hores abans i en una zona diferent al lloc dels fets.

El moviment antirrepressiu de Madrid també va denunciar que durant el temps que els detinguts van ser retinguts en el calabós van sofrir diverses humiliacions, amenaces i insults per part dels cossos de seguretat.

L’aparell repressiu del règim no descansa ni en quarantena. Ahir dia 24 de maig vam veure com la fiscalia demanava al Dani 6 anys a la presó i que indemnitzi a l’agent denunciant amb 3000 euros. Una petició realment inadmissible pel fet d’assistir a una manifestació i intervenir en socors durant un cas de brutalitat policial. Recordem també que Dani no té antecedents.

El ministre Marlaska va afirmar durant els dies de mobilitzacions a Catalunya que els detinguts per les manifestacions en contra de la sentència del procés anaven a romandre a la presó preventiva fins que acabessin les protestes. Clara exemplificació de com el Govern, al costat de PP, Ciutadans i VOX, i tot l’aparell judicial amb la Corona al capdavant han buscat fer callar totes aquelles protestes en contra del Règim del 78.

Al Dani se l’està utilitzant com a cap de turc, com un exemple de càstig per a tots aquells que reivindiquen el dret d’autodeterminació del poble català. La seva intenció clarament no és una altra que frenar l’activitat política de la classe obrera a través de la política de la por. El suposat govern “progressista” que ara mateix es troba al capdavant d’aquest règim criminal, només ho és respecte al que li interessa, per la resta ja sabem la fórmula: porres i presó.

Et pot interessar:"El Govern vol una joventut que no pensi i amb por d’anar a la presó" Entrevista a la Sara i el Juan, amics del Dani

En els últims dies hem estat testimonis de com aquest mateix govern i les forces policials permeten a l’extrema dreta convocar manifestacions mentre prohibeixen les de les organitzacions de l’esquerra i els moviments socials. Mentre en el Barri de Salamanca surten amb total impunitat, el poder judicial es dedica a continuar processos de repressió a manifestants d’esquerra. La incipient polarització social als carrers de tot el país està mostrant la parcialitat de classe en les respostes de l’Estat i la policia.

Els policies que no faltaven en les càrregues de l’1 d’Octubre a Catalunya per a frenar un acte democràtic com va ser el referèndum o en la repressió a les protestes contra la condemna als líders del procés, ara ja no se’ls veu tan agressius. Més aviat, els podem trobar a les voreres al costat dels manifestants d’extrema dreta, aplaudint-los, mirant des de lluny.

El Dani no és el primer ni serà l’últim a ser injustament empresonat per mantenir l’ordre social preestablert del Règim monàrquic del 78. Aquest és tan sols un exemple de com l’Estat burgès neoliberal és una eina útil per la classe dominant. Aquest Estat (disfressat de neutralitat i objectivitat) mostra un fort caràcter repressiu quan es toca alguns dels seus pilars fonamentals com són la Corona, les Forces i Cossos de l’Estat o, en aquest cas especialment, la unitat nacional.

Tot això és una mostra més que aquest govern autodenominat progressista però que respon pels interessos de l’antidemocràtic règim monàrquic no és l’eina que necessitem per a frenar l’ascens de l’extrema dreta. L’esquerra reformista, com Unidas Podemos vol que callem i que regalem els carrers, ens diuen que l’única via possible és governar al costat del PSOE neoliberal i repressor mentre abandonen a la seva sort a joves presos polítics com el Dani, víctima de muntatges policials.

Enfront de la derrota que representa el “mal menor”, la joventut precària i la classe treballadora hem de mobilitzar-nos i lluitar, com va fer el Dani, per recuperar els nostres carrers i fer que la crisi econòmica esdevenidora la paguin els grans capitalistes.

Avui, més fort que mai #DaniLibertad. No ens callaran.


Facebook Twitter


Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"