Debats esquerra

BARCELONA

Fira Literal: les armes de la crítica en temps de crisi i pandèmia

Enguany la Fira Literal compleix la setena edició aquest cap de setmana, els dies 22 i 23 de maig, a Fabra i Coats. Des d'Esquerra Diari portem els llibres radicals i transformadors, especialment necessaris en temps de crisi i pandèmia.

dimecres 19 de maig de 2021| edició del dia

El recinte de Sant Andreu acull la fira de llibres i idees radicals on es troben editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per debatre com “transformar el món” i “incidir sobre la realitat”.

Com sempre, l’escenari és l’antiga fàbrica de Fabra i Coats, un espai que avui és Fàbrica de Creació, Centre d’Art Contemporani i seu d’associacions diverses, però que en el seu dia va ser una fàbrica del tèxtil i que va ser escenari també de moltes lluites obreres.

Els dies 22 i 23 de maig serà un punt de trobada de la cultura i el pensament crític, tal com s’explica a la seva presentació: “La fira aposta per les paraules perquè només allò que s’anomena existeix. I per tenir-les en un conjunt de papers que es converteixen, moltes vegades, en armes de pensament, en llibres que llegim i que ens fan qüestionar la realitat i, fins i tot, a nosaltres mateixes. Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen, no només analitzar el món, sinó canviar-lo des de l’arrel”.

Enfront del temps de coronavirus, es desenvoluparà amb un doble format, presencial i virtual, enguany una fira en la qual trobarem un centenar d’editorials procedents de tot l’Estat. També hi haurà un Mercat virtual del llibre a la web de la Fira Literal i que aplega més de vuitanta editorials.

Des d’Esquerra Diari posem a disposició del visitant el nostre ampli catàleg. Tenim “La història del trotskisme nord-americà”, de James Cannon: hem publicat en castellà les dotze conferències del dirigent obrer nord-americà que relaten el sorgiment del corrent trotskista en el cor de l’imperialisme durant la crisi dels anys trenta.

Et pot interessar: La història del trotskisme nord-americà, de James Cannon

I una altra novetat és el llibre: “Revolución en Alemania (1917-1923)” de Pierre Broué

Pan y Rosas: “Patriarcado y capitalismo. Feminismo, clase y diversidad”

Les nostres companyes Cynthia Luz Burgueño i Josefina L. Martínez de Pan y Rosas, militants de la CRT y redactores d’Esquerra Diari/IzquierdaDiario.es, són les autores del llibre.

Un llarg programa d’escenaris i platós instal·lats a Fabra i Coats acolliran tota mena d’activitats relacionades amb la literatura, l’assaig i les idees radicals amb presentacions i debats en el qual autors i autores radicals d’arreu del món exposaran les seves idees.

"Mentre les idees del feminisme es transformen en força material als carrers i en les assemblees, en llocs de treball i instituts, importants debats estratègics creuen el moviment: quina és la relació entre l’opressió de les dones i el capitalisme? És possible un feminisme per a la majoria de les dones que no sigui alhora antiracista i anticapitalista? Quines són les aliances socials que hem de teixir amb aquests objectius?"
temes relacionats

Fira Literal   /    Debats esquerra   /    Fira del llibre   /    Llibres   /    Cultura    /    Barcelona   /    Pan y Rosas

Comentaris

Comentar