×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fins al socialisme sempre camarada Jorge “Turco” Sobrado!

Als 72 anys ha mort el reconegut militant del Partido de los Trabajadores Socialistas d'Argentina. Ex detingut desaparegut de la dictadura, va lluitar fins als seus últims dies al costat de la classe obrera i el poble pobre, per la revolució i el socialisme. Les seves restes seran acomiadades avui a la ciutat de La Plata.

Redacció internacional

dijous 2 de març
Facebook Twitter

En la mitjanit d’aquest dimarts es va conèixer la trista notícia de la defunció de Jorge “Turco” Sobrado, qui portava dies internat producte d’una malaltia de la qual no va poder sobreposar-se. Les restes del reconegut i benvolgut militant del Partido de los Trabajadores Socialistas (PTS) i del Frente de Izquierda seran acomiadats aquest dimecres a la ciutat de La Plata, on va viure i va militar en els últims anys.

El Turco va néixer a Buenos Aires el 5 de febrer de 1951 i de jove, en els primers anys 70, va abraçar les idees del marxisme revolucionari, que mai abandonaria. Sent militant del Partido Socialista de los Trabajadores (PST), al maig de 1976 va ser segrestat i torturat pels militars a Córdoba (on vivia des de fins de 1975) i va estar 373 dies desaparegut, primer en el Centre Clandestí de Detenció La Rivera i posteriorment en la Unitat Penal 1.

Va sobreviure al genocidi i va dedicar la seva vida a donar testimoniatge com a ex detingut desaparegut, però sobretot va continuar militant al costat de la classe obrera i els sectors populars per la revolució i el socialisme. Va integrar la generació que va fundar el MAS en els anys 80. Dues dècades després va ser part de les jornades revolucionàries de desembre de 2001. En 2004 va decidir sumar-se a la militància orgànica en el PTS, convertint-se en un referent del Centre de Professionals pels Drets Humans (CeProDH). A Córdoba, a la Zona Nord del Gran Buenos Aires, a La Plata i últimament a Florencio Varela, el Turco va deixar petjades inesborrables, sobretot en les noves generacions militants a les quals sempre els va transmetre, amb entusiasme i sense cansament, la seva experiència.

Serveix amb llambregar les seves xarxes socials (on era molt actiu) per comprovar la seva inesgotable participació en cada lluita obrera, en cada 24 de Març, en cada marxa pels drets dels treballadors i del poble pobre i en cada piquet contra els capitalistes i els seus servidors. Des que es va conèixer la notícia de la seva defunció, aquestes mateixes xarxes no paren de rebre missatges d’afecte i recordació.

El "Turco" deixa un fort llegat en les noves generacions de militants revolucionaris, molts companys van sintetitzar com a "passió revolucionària". Roberto Amador, Victor Ottoboni i Sebastián Tesoro, treballadors de la zona fabril del nord de la província de Buenos Aires, van homenatjar a qui, amb el seu “olfacte setentista”, va saber transmetre la confiança del que la classe obrera és capaç d’aconseguir quan presa a les seves mans el seu propi destí.

Fins al Socialisme Sempre, benvolgut Turco!

Et pot interessar: Jorge “Turco” Sobrado: recuerdos de juventud, clase obrera, revolución y socialismo, entrevista de Juana Galarraga


Facebook Twitter
Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light