×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Farta de tanta precarietat? Organitza’t! Aquest 26 de juny participa a la primera assemblea virtual de joves i precaris

Si estàs farta que t'explotin i en el teu horitzó no s'albira més que salaris i condicions de merda, no t'ho pensis més, participa de la primera assemblea virtual a nivell estatal d'aquest divendres 26 de juny i suma't a la Xarxa de joves precaris. Aquesta vegada farem que la crisi la paguin els capitalistes!

CGT Telepizza

dimarts 23 de juny de 2020
Facebook Twitter

Si estàs farta de tanta precarietat laboral, de treballs i sous de misèria o de contractes temporals per un dia. Si estàs farta de jornades interminables per a després no arribar a final de mes o no poder emancipar-te, no ho dubtis, organitza’t a la Xarxa de joves i treballadors precaris i participa aquest divendres 26 de juny a l’assemblea virtual de precaries!

Les seccions sindicals de CGT Telepizza a Saragossa, Barcelona i Bizkaia fan una crida a les i els treballadors precaris a que se sumin a aquesta iniciativa i organitzar-se al costat de centenars de joves més.

La crisi del coronavirus de la que just ara estem començant a sortir ha pres unes dimensions dramàtiques a nivell sanitari, econòmic i social. No obstant, el pitjor està encara per venir. Tots els experts i les institucions coincideixen en assenyalar que la crisi econòmica que ja es comença a notar aconseguirà uns nivells històrics molt per sobre de la del 2008.

Des de l’inici de la pandèmia ha quedat clar que totes les mesures imposades pel Govern del PSOE i Unidas Podemos han anat en direcció a salvaguardar els interessos de les patronals i els beneficis de les grans empreses de l’IBEX35. Els ERTO, acomiadaments i impagaments cap a milers de treballadors no són sinó l’avançada del que ens espera la classe treballadora.

La crisi econòmica que s’albira ja està deixant petjada i ja hi ha sectors que surten a defensar els seus llocs de treball com és el cas de Nissan i els més de 20.000 treballadors i treballadores de les subcontractes que treballen per a l’automotriu japonesa i que porten ja més d’un mes i mig en vaga.

També el personal sanitari d’hospitals, ambulatoris i residències, que són dels sectors que més han sofert la crisi sanitària en primera línia, porten ja més d’un mes també protestant per la recuperació de les seves condicions laborals i econòmiques i per una sanitat pública, convertint la seva lluita en una de les més emblemàtiques del moment.

Alhora, existeixen també molts sectors de treballadores que durant la pandèmia han sigut carn de canó, ja sigui perquè han estat considerats com a essencials o perquè han vist retallades les seves condicions laborals dràsticament. Parlem és clar, dels sectors més precaris com els riders o les treballadores de Telepizza que van protagonitzar una vaga durant les setmanes més dures de la pandèmia i la seva lluita contra les sancions de l’empresa per exigir condicions higièniques.

Però també parlem de les treballadores d’ajuda a domicili, les treballadores i treballadors d’educació com les monitores d’extraescolar, becaris i becàries o de serveis socials; així com també els treballadors del turisme o del sector de la cultura, l’oci i les arts, entre molts altres.

Molts d’aquests sectors ja venien en lluita i alçant la veu per millors condicions i contra l’ultra precarietat laboral que els assota des de fa anys, i que els condemna a vides de pauperització i pobresa, i que ara tenen un ressò molt major. Sectors, a més, concentrats especialment entre la joventut i les dones.

Els mateixos sectors als que des de fa dècades les grans centrals sindicals es neguen organitzar i defensar els seus drets, aprofundint així en una divisió entre treballadors de primera i de segona, a més de deixar passar amb total complicitat amb els governs de torn i la patronal els atacs cap a la classe treballadora com les reformes laborals precaritzadores del PSOE i el PP.

És a tots aquests sectors als que des de les seccions sindicals de CGT Telepizza de Saragossa, Barcelona i Bizkaia criden a organitzar-se en una gran xarxa de joves treballadors i treballadores precàries que alci la veu i posi dempeus un gran moviment per acabar amb la precarietat laboral, la mateixa que no para de créixer des de la crisi de 2008 i ara amb l’excusa de la crisi del Covid-19, aprofitaran per a tractar de redoblar-la.

Si estàs farta que t’explotin i en el teu horitzó no veus més que salaris i condicions de miseria, no t’ho pensis, participa de l’assemblea virtual a nivell estatal d’aquest divendres 26 de juny i suma’t a construir una Xarxa estatal de joves i treballadores precaries. Aquesta vegada farem que la crisi la paguin els capitalistes!


Facebook Twitter
Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel