Món obrer Estat espanyol

BARCELONA

Explosió en un altra química i una altra mort d’un obrer

Avui, al barri de La Verneda hi ha hagut una explosió a una altra empresa química. El resultat és que una família obrera lamenta una altra mort i hi ha 19 ferits més.

dimarts 10 de març de 2020| edició del dia

El barri de la Verneda, de la capital catalana, és un barri de famílies obreres i d’empreses. Malauradament ha hagut de lamentar la mort d’un treballador i 19 ferits a causa de l’explosió d’una empresa química (un altra!!!!). La gent del barri ha sentit una fortísima explosió més o menys a les 14:30hs. Han tremolat les parets al menys a 500 metres de l’empresa Proquibasa.

L’explosió ha causat molts danys, ja que moltes runes han resultat esparcides per la forta explosió. Tots els carrers hi eren plenes de rebles. Encara no se saben les causes de l’explosió. No obstant, la casualitat "ha volgut" que no hi hagin més víctimes. El treballador que ha mort estava treballant en una nau pròxima a Proquibasa quan el sostre s’ha esfondrat a causa de l’explosió.

Catalunya està patint la falta d’inversions, la falta de seguretat en empreses químiques. Primer va haver un incendi d’una empresa química a Montornès del Vallès. Van provocar un vertit de productes químics al riu Mogent a finals de l’any passat, provocant la mort de centenars de peixos i un desastre ecològic.

A principis d’enguany, a Tarragona, vam haver de patir una altra explosió. L’empresa Iquoxe també va tenir un accident laboral amb el resultat de tres persones mortes, la por de tot el barri a prop del polígon i la ràbia dels treballadors i el poble.

Pot interessar-te: Viure (i morir) a la mercè de les químiques

Els empresaris són insaciables per treure guanys, sigui como sigui. I per fer-ho no dubten en "estalviar" en mesures de seguretat. Els treballadores i els barris populars estan en perill. Cal que els sindicats i, en especial, els comitès d’empreses afectats; junts amb les associacions de veïns prenguin la iniciativa per aturar els accidents laborals i les morts a les famílies de treballadors.
Comentaris

Comentar