×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Estudiants tallen la Diagonal contra la repressió als CDR

La repressió contra el moviment democràtic a Catalunya no té límits. Continúa la repressió, aquest cop contra els CDR. Els i les estudiants surten a tallar la Diagonal contra la detenció de les companyes que participaven als Comités de Defensa de la República.

Eva Motis

Joan Tomàs

dimecres 11 d’abril de 2018
Facebook Twitter

Els últims mesos hem vist el vertader caràcter autoritari de l’Estat espanyol a Catalunya i la resta de l’Estat. L’escalada repressiva no té límits, no només hem tingut els més de mil ferits de l’ 1-O i l’empressonament de polítics catalans sobiranistes. L’aplicació de l’article 155 ataca a la autonomia de Catalunya i va acompanyat de la criminalització i la persecució al moviment democràtic català en el seu conjunt, com són un exemple d’això els nombrosos atacs a l’escola catalana o la recent persecució als Comités de Defensa de la República (CDR)

Però aquesta repressió també s’extén a la resta de l’Estat espanyol, com deixen de manifest els judicis i empresonaments de músics o les carregues polícials a les vagues posteriors del referèndum i a les manifestacions en contra del mur de Múrcia.

Pero alhora, cada cop que hi ha repressió hi ha protesta. Dimarts al matí l’Estat repressiu espanyol tornava a atacar criminalitzant i detinguent a vuit companyes dels CDR culpant-les de sedició, rebel·lió i terrorisme. Els estudiants vam estar al capdavant de la lluita per la seva llibertat tallant la Diagonal.

Durant aquesta acció no hi va haver cap accident a destacar, hi havia aproximadament 60 persones cridant els càntics de “llibertat presos polítics”, “s’ha acabat la pau social” i “vaga general” entre d’altres. Un acte que va durar 30 minuts, amb la posterior lectura d’un manifest i convocant a totes a la concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona que es va celebrar a les 20h. Sis companyes van ser identificades per la policia.

Aquests fets ens porten a recordar que al maig es compleixen 50 anys de les lluites estudiantils del 68 i, des del moviment estudiantil, no veiem millor manera de recordar a totes aquelles, que fa 50 anys s’hi van arriscar per aconseguir un futur millor, que fent una crida a tots els estudiants per a que no permetin que aquestes accions siguin fets puntuals, sino un hàbit en la lluita contra l’Estat opressor. 
 
Per tant, volem fer menció de la manifestació que tindrà data el dia 26 d’abril, és aquest el moment on hem d’estar al capdavant de la lluita contra la repressió i a favor de la llibertat d’expressió, ens hem de fer veure i realitzar actes amb una major freqüència per a aconseguir els nostres objectius, lluitar contra el 155, per la llibertat dels presos polítics i per tornar a posar d’empeus un moviment estudiantil de base i que lluiti als carrers per tots els drets que encara estan pendents. Totes i tots som CDR.


Facebook Twitter

Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat