×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Estrena neoliberal del Govern: primer día, primer desnonament

Les BRIMO han desnonat el Bloc Llavors al barri de Poble Sec. El veïnat, jovent i diversos col·lectius resisteixen la repressió i ocupen la seu d’ERC.

EsquerraDiari.cat

dimarts 25 de maig de 2021
Facebook Twitter

Si algú tenia dubtes sobre com serà el nou govern d’en Pere Aragonès i Jordi Sánchez, el primer dia ja té una mostra. Avui les BRIMO dels Mossos d’Esquadra han estat convocades pel jutge per iniciar sobtadament un altre intent per desallotjar tres veïns de l’edifici anomenat “Bloc Llavors”. El nou govern ha estat desaparegut tot el matí.

Un centenar d’activistes i veïns han estat resistint els embats dels Mossos d’Esquadra. Diversos dirigents de la CUP s’han posat al capdavant, entre ells Dolors Sabater, Carles Riera, Eulàlia Reguant i Xavier Pellicer. Però la repressió de les BRIMO ha estat força violenta. Els Mossos han acabat una altra vegada pintats amb colors “rave”.

Diverses persones del Sindicat de Llogater han ocupat la seu del principal partit de govern, Esquerra Republicana. El Sindicat denuncia l’actuació del Govern davant del desnonament com a responsable dels Mossos d’Esquadra. Totes les persones que havien estat resistint l’acció repressiva s’han adreçat posteriorment a la mateixa seu d’ERC del carrer Calàbria.

El primer dia de Govern, Aragonès no compleix amb les mínimes exigències que la diputada de la CUP-Guanyem. Dolors Sabater va demanar, el dia de la investidura, que Aragonès no faci servir a les BRIMO en cap desnonament. Òbviament, no és casual que un jutge hagi ordenat el desnonament en aquests dies, però el Govern també es pot resistir, ja que la policia depèn d’ells i també podria haver enviat als seus dirigents, com ha fet la CUP, per evitar el desnonament.

Però això és impossible. El nou govern és una aliança entre ERC i JxCat que van tenir problemes per limitar una mica el preu de lloguer. Entre els nous consellers, hi ha un alt directiu de La Caixa, com a conseller d’Economia. Un govern així és un govern “neo-liberal” i governarà per a les grans empreses, mentre els més pobres patim la Covid i les conseqüències econòmiques de la gestió capitalista de la pandèmia.

Davant l’incompliment de l’exigència que ha fet la diputada Dolors Sabater, la CUP-Guanyem ha de trencar immediatament el seu suport al nou govern. Ja es veu que no és important per al president Pere Aragonès acabar amb el desnonament de les famílies més pobres, i molt menys encara, evitar la violenta repressió de les BRIMO.

Et pot interessar: Desnonada i amb problemes de salut: els Mossos i el Govern segueixen a la seva


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”