Pandèmia

ESTAT D'ALARMA

#EstafadAlarma: La CUP s’oposa a la pròrroga i denúncia més militarització i retallades de drets civils

Militarització, retallades de drets civils, rescat a les grans fortunes, abusos policials, acomiadaments massius, recentralització: aquestes són les conseqüències d'una altra pròrroga de l'Estat d'Alarma del govern per a la CUP, contra la qual votarà en contra amb el hashtag #EstafadAlarma.

dimecres 6 de maig| edició del dia

L’organització anticapitalista independentista catalana votarà en contra de la quarta pròrroga de l’Estat d’Alarma, ja que considera que "L’estat d’alarma només ha servit per a augmentar el control social, la militarització dels carrers i la retallada de drets civils i polítics", tal com denuncia la CUP en les seves xarxes con la campanya #EstafadAlarma.

"L’estat d’alarma no pot servir d’excusa per a restringir els nostres drets i robar-nos el nostre legítim dret a la dissidència política, organitzem-nos i passem a l’ofensiva!", ha denunciat Maria Sirvent, diputada de la Cup en el Parlament català.

Clarament el govern central del PSOE-Unides Podemos ve reforçant els seus trets més bonapartistes i repressius, tal com hem vist amb la suspensió del dret de manifestació l’1 de maig. Trets que mantindrà, amb o sense l’Estat d’Alarma, amb tot el pes del Tribunal Constitucional per a aprofundir la llibertat de moviments.

Les forces de seguretat continuen militaritzant el carrers a cop de sancions i detencions, quan no pallisses a les persones immigrants con tot el seu racisme institucional. Durant el primer cap de setmana que s’ha establert les sortides generalitzades con franges horàries, el Govern del PSOE i Unides Podem ha deixat un saldo de més de 230 detencions i de 36.000 sanciones en 48 hores por suposats excessos dels límits imposats por l’Estat d’alarma.

Unes xifres semblants al cap de setmana de l’11 i 12 d’abril en el qual també es van realitzar cuasi 50.000 sanciones i es van executar 440 detencions. Sens dubte, l’Estat d’alarma ha servit (i continua fent-ho) per a reforçar de forma encoberta la violència policial i la militarització als carrers.

Mentrestant, el govern central ha garantit continuar con ERTOs i EROs obeint les ordres de la patronal espanyola, que ha imposat una "sortida" a la crisi per a preservar els seus beneficis a costa de les condiciones laborals de milions de persones, tal com indica l’informe “Estratègia Espanya per a la recuperació de la crisi del COVID-19” presentat aquest dilluns.

Mentre segueixen sense garantir tests massius, la proposta d’aquest govern “progressista” de mantenir un Estat d’alarma s’evidencia clarament, cada vegada més, com un estat d’excepció encobert.

Et pot interessar: La CUP al PSOE i Unidas Podemos: "són Règim en estat pur"

No podem esperar res d’aquest Govern que es diu "progressista i d’esquerres" que ha demostrat estar al servei de les grans empreses i els bancs. Tampoc dels governs autonòmics, que han respectat al peu de la lletra la gestió de la crisi del COVID a favor de la patronal i l’IBEX 35. Por exemple a Catalunya s’ha registrat el pitjor mes d’abril de la història con un augment de l’atur de 50.763 persones i una crisi sanitària fecundada de dècades de planes de privatització encoberta de part de tots els governs, des de CIU, el Tripartit fins avui con el Govern de Torra i ERC.

Només un programa que posi la vida i la salut del poble treballador por damunt dels guanys dels capitalistes pot donar una sortida diferent a les crisis la que ja es va donar en el 2008 i s’està donant novament. Només la classe treballadora al costat de les majories populars poden imposar-ho mitjançant la lluita i la mobilització.

Te pot interessar: Un programa anticapitalista i de classe per a enfrontar la catàstrofe econòmica que ve
temes relacionats

Pandèmia   /    Crisi coronavirus   /    #Coronavirus   /    Esquerra anticapitalista   /    CUP   /    Esquerra independentista   /    Política Estat espanyol   /    Societat

Comentaris

Comentar