×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Esquerra Republicana s’agenolla davant el PSOE i UP

Esquerra Republicana va permetre la tramitació dels pressupostos generals, després la tramitació de la Llei Iceta i ara demana diners per l’acomiadament de personal interí.

Oriol Sunyer

dijous 11 de novembre de 2021
Facebook Twitter

Esquerra Republicana posa primer el seu primer genoll a terra i després l’altre. Junta les mans i suplica al govern central diners. Agenollats davant l’atac de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz contra els treballadors públics. Però perquè demanen diners? Per contractar més treballadors i agilitzar els serveis públics? No de cap manera. Demanen més diners per pagar els acomiadaments que preveuen a les administracions autonòmiques i locals.

Esquerra Republicana va aprovar primer el tractament parlamentari dels Pressupostos Generals (PGE) i es va negar a presentar una esmena a la totalitat. Uns pressupostos clarament expansius per als empresaris de l’ibex 35. Aixó no és nou, ERC sempre ha defensat als grans empresaris, de fet va donar suport a les retallades catalanes que va iniciar Artur Mas i continuar Carles Puigdemont i Quim Torra.

Després presten els seus vots per permetre la tramitació parlamentària de la llei del PSOE-UP per acabar amb la temporalitat dels treballadors públics amb acomiadaments. I ara presenta esmenes als PGE per obtenir més diners per pagar les indemnitzacions dels treballadors públics. No necessitem més proves: el govern més progressista amb el suport d’ERC preparen un dur atac als interins.

No pot sorprendre perquè el president Pere Aragonès va presentar al Parlament un projecte de llei per augmentar els "espais de subcontractament" de la feina pública. El govern de Torra-Aragonès va fer un intent de generalitzar l’externalització massiva de treballadors públics. Però això no pot amagar que hi ha molta feina subcontractada per l’administració pública com denuncien els monitors de CGT Lleure.

I ara el que volen fer és preparar-se per una gran tongada d’acomiadaments. Segurament voldran treure’s de sobra la gent major de cinquanta anys i que té problemes de salut. I subcontractaran una part important de treballadors joves a través d’empreses de l’Ibex-35 fent un gran traspàs de diners públic i pagant salaris de misèria. Els becaris universitaris són un exemple de pagar molt menys per la mateixa feina.

Que a ningú sorprengui que el govern d’ERC i JxCat torni a reflotar aquell projecte que consisteix essencialment a abaratir la mà d’obra pública. Però, Qui són els responsables de la precarietat a l’administració pública?. Són tots els partits que gestionen les diferents administracions públiques. Començant pel PSOE-UP i PP, continuant per les diverses autonomies on també hi són Vox i les runes de Ciutadans i acabant en els diferents ajuntaments com el de Madrid com el de Martínez-Almeyda o el de Barcelona de Colau.

Esquerra Republicana i tot el seu govern, s’agenollen davant el govern central del PSOE-UP i davant les grans empreses de l’Ibex35 que se n’emporten els ajuts de la Unió europea i deixen el deute perquè el paguem tots els treballadors.

El conjunt de la classe treballadora de les administracions no podem esperar res d’aquests governs centrals, autonòmics i locals. Hem d’obrir pas amb la lluita. Com han fet els docents de la Plataforma PINDO, s’han de convocar assemblees per decidir com seguir la lluita. Els docents de PINDO fan una crida a la vaga fins a acabar amb l’Icetazo i estabilitzar a tots els treballadors en abús temporals.

Et pot interessar: Els ERTO: la fórmula màgica del Govern per a salvar les empreses

Les monitores i monitors del Lleure lluiten per la internalització com ho fan els treballadors del SEM i les persones que fan cures de la gent major a casa seva. Són milers els treballadors subcontractats per l’administració pública. Les grans empreses s’emporten un dineral i les treballadores, misèria a més de fer una feina duríssima.

A més hem de tenir en compte que són desenes de milers les places que les administracions públiques han deixat perdre a partir de la crisi de 2008. La lluita per l’estabilització dels treballadors públics, per la internalització també tindrà la lluita per recuperar totes les places perdudes.

La gran vaga del 28O ha començat a posar dempeus als treballadors públics. Esquerra per la seva part s’agenolla de la mateixa forma que les burocràcies de CCOO, UGT i CSIF ho van fer signant el decret de Miquel Iceta. Necessitem la unitat
de tots els treballadors públics i subcontractat per impulsar la vaga que reclamen els docents de PINDO. Endavant!!

Et pot interessar: Després del 28O, la Plataforma de docents interins fa una crida a la vaga


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah