×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Esquerra Diari organitza un fòrum amb sindicalistes d’esquerra i advocats laboralistes sobre la reforma laboral de Yolada Díaz

La taula rodona tindrà lloc el pròxim 27 de gener en la seu del Col·lectiu Ronda, a Barcelona. Comptarà amb la presència d'Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT Catalunya, David Caño, portaveu nacional de la IAC, els advocats laboralistes Vidal Aragonés i Juan Carrique, Verónica Landa de la CGT Lleure i Pan y Rosas i treballadores del SAD. Santiago Lupe, director d'Esquerra Diari i portaveu del CRT, presentarà l'acte.

EsquerraDiari.cat

dimarts 18 de gener de 2022
Facebook Twitter

La reforma laboral de Yolanda Díaz es continua venent per part del govern “progressista”, especialment per Unidas Podemos i el PCE, i les direccions de CCOO i UGT, com una reforma “històrica” i a favor dels i les treballadores.

Un relat davant el qual es venen aixecant cada vegada més veus des del sindicalisme alternatiu i nombrosos advocats laboralistes. D’una banda el text deixa intactes la major part dels atacs aprovats per la majoria absoluta de Rajoy en 2012, des de les causes i indemnització per acomiadament, fins a la preeminència dels convenis d’empresa en la fixació de totes les condicions laborals excepte el salari base o el règim de subcontractació sense límits.

Te puede interesar: No, el govern “progressista” no ha derogat la reforma laboral: una explicació en 9 claus

Així ho explicaven dos dels advocats que seran presents en aquest fòrum en sengles entrevistes per a Esquerra Diari, Vidal Aragonés, del Col·lectiu Ronda, i Juan Carrique, advocat de CGT Correos y Telégrafos.

Entrevista Vidal Aragonés: “Els documents que s’enviaven a la UE avançaven el Reial Decret de la reforma laboral”

Entrevista Juan Carrique: “La nova reforma laboral no millorarà la situació de la classe treballadora”

Des de l’esquerra sindical també s’ha denunciat aquest aval o revàlida d’una dècada de drets perduts i augment de la precarietat. A Catalunya la Taula Sindical, que reuneix sindicats com la CGT, IAC, Co.Bas, COS, CNT i Solidaritat Obrera, ha convocat la primera mobilització per a denunciar aquesta no derogació per al 29 de gener. Per al 30 d’aquest mateix mes faran el mateix els sindicats bascos ELA, LAB, ESK, al costat d’altres forces sindicals.

En el fòrum seran presents el secretari general de la CGT Catalunya, Ermengol Gassiot, que recentment publicava una contundent columna en què que titllava d’ “estafa” l’actual reforma de Yolanda Díaz, i David Caño, portaveu nacional de la IAC, un dels sindicats alternatius amb més pes en sectors com la sanitat o l’educació.

Article L’estafa de la Reforma laboral. I ara, què? De peus a terra

També seran presents treballadores en lluita contra el règim de subcontractació, una de les xacres que sobreviu i es relegitima amb el relat “progrsista”. D’una banda treballadores del Servei d’Atenció a Domicili, en lluita per la seva municipalització enfront d’ajuntaments com el d’Ada Colau que porta anys deixant aquest servei en mans d’empreses precaritzadores com Clece, propietat de Florentino Pérez. I Verónica Landa, membre de l’agrupació de dones Pan y Rosas i de CGT Lleure, que organitza als sectors precaris de l’educació i que denuncia com aquesta reforma laboral els mantindrà en la mateixa situació de subcontractació i convenis de misèria.

Article Amb aquesta reforma les precàries de l’educació seguirem subcontractades i amb convenis segrestats

L’acte estarà presentat per Santiago Lupe, director d’Esquerra Diari i portaveu del CRT. “Pretenem obrir un espai de debat i reflexió sobre la que és la pedra angular d’aquesta legislatura. La reforma laboral no és només insuficient, és un aval “progre” al major atac contra la classe treballadora dels últims anys. L’esquerra reformista en el poder, al costat de la burocràcia sindical, ens diuen que cal assumir i conformar-se que la precarietat estructural no es pot canviar. Contra aquest horitzó és contra el que ens hem de rebel·lar, des d’una mobilització unitària de tot el sindicalisme alternatiu i l’esquerra independent d’aquest govern. Per a acabar amb aquesta xacra i establir les bases també d’una altra esquerra que no ens condemni a la misèria del possible”.

El fòrum se celebrarà en el Centre Cívic Cotxeres de Sants (Edifici Auditori) a les 18:30h.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah