×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Escàndol: l’UGT Catalunya presenta un ERTO a la seva plantilla

La CGT denuncia a Inspecció de Treball l'ERTO presentat per UGT a gran part de la seva plantilla i la reducció de la jornada a la resta. Tot amb l'excusa de la pandèmia de la Covid i estalviar-se el pagament de les nómines de treballadors i treballadores.

EsquerraDiari.cat

dilluns 27 d’abril de 2020
Facebook Twitter

Camil Ros, secretari general de l’UGT Catalunya a la dreta de la imatge, al costat de Javier Pacheco, secretrari general de CCOO Catalunya. EFE

La CGT de Catalunya ha presentat aquest matí una denuncia enfront l’ERTO presentat per UGT i que afecta a gran part de la seva plantilla de Catalunya.

La Unió General de Treballadors de Catalunya que dirigeix Camil Ros ha prsentat un ERTO justificat per un suposat "brusc descens de l’activitat de l’organització arran de la pandèmia de la Covid-19”.

La CGT per la seva part, considera que, precisament, degut a la crisi del SARS-CoV-2 el sindicat majoritari "vol derivar als fons públics els pagaments de les nòmines de part dels seus treballadors/es.

Per això mateix, CGT ha anunciat una denúncia a Inspecció de Treball "per indicis de frau a la seguretat social contra una part dels seus treballadors i treballadores". Des del sindicat anarcosindicalista asseguren, però, tenir poques expectatives en una Conselleria que actualment està dirigida per un exalt càrrec d’UGT com és Chakir el Homrani.

Tot i així, des del començament de la pandèmia a Catalunya, la CGT ha anunciat l’aconsseguiment de la paralització de "diversos ERTOs fraudulents a altres sectors, com el d’ambulàncies, neteges i transport de passatgers".

Cal destacar també, que el propi sindicat de l’UGT informava que durant les setmanes d’Estat d’alarma l’activitat sindical ha crescut "de forma considerable" i que han pogut atendre "fins a 17.000 consultes". En aquest cas, és contradictori argumentar un descens de l’activitat, tal i com denuncia la mateixa CGT en dir que "per la normativa referenciada i dictada durant l’estat d’alarma, [UGT] ha vist incrementades les seves prerrogatives".

Alhora, l’ERTO anunciat per UGT Catalunya a una part de la plantilla i que pretén també la reducció de la jornada laboral de la resta, arriba la mateixa setmana de l’aprovació dels pressupostos per als sindicats majoritaris i la patronal de 6,1 milions. Quelcom que afecta a la mateixa UGT sense que, per altra banda, hagi indicat en cap moment pèrdua d’ingressos.

Sens dubte, com denuncia la CGT "la UGT no només facilita els ERTOs a les diverses empreses que volen treure rèdit d’aquesta pandèmia, sinó que ells mateixos volen guanyar encara més diners amb l’excusa que una part de la seva plantilla no està presencialment a la feina".

Clica aquí i aquí per veure la denuncia de la CGT Catalunya.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques