Món obrer

COVID-19 CATALUNYA

Escàndol: l’UGT Catalunya presenta un ERTO a la seva plantilla

La CGT denuncia a Inspecció de Treball l'ERTO presentat per UGT a gran part de la seva plantilla i la reducció de la jornada a la resta. Tot amb l'excusa de la pandèmia de la Covid i estalviar-se el pagament de les nómines de treballadors i treballadores.

dilluns 27 d’abril de 2020| edici� del dia

Camil Ros, secretari general de l’UGT Catalunya a la dreta de la imatge, al costat de Javier Pacheco, secretrari general de CCOO Catalunya. EFE

La CGT de Catalunya ha presentat aquest matí una denuncia enfront l’ERTO presentat per UGT i que afecta a gran part de la seva plantilla de Catalunya.

La Unió General de Treballadors de Catalunya que dirigeix Camil Ros ha prsentat un ERTO justificat per un suposat "brusc descens de l’activitat de l’organització arran de la pandèmia de la Covid-19”.

La CGT per la seva part, considera que, precisament, degut a la crisi del SARS-CoV-2 el sindicat majoritari "vol derivar als fons públics els pagaments de les nòmines de part dels seus treballadors/es.

Per això mateix, CGT ha anunciat una denúncia a Inspecció de Treball "per indicis de frau a la seguretat social contra una part dels seus treballadors i treballadores". Des del sindicat anarcosindicalista asseguren, però, tenir poques expectatives en una Conselleria que actualment està dirigida per un exalt càrrec d’UGT com és Chakir el Homrani.

Tot i així, des del començament de la pandèmia a Catalunya, la CGT ha anunciat l’aconsseguiment de la paralització de "diversos ERTOs fraudulents a altres sectors, com el d’ambulàncies, neteges i transport de passatgers".

Cal destacar també, que el propi sindicat de l’UGT informava que durant les setmanes d’Estat d’alarma l’activitat sindical ha crescut "de forma considerable" i que han pogut atendre "fins a 17.000 consultes". En aquest cas, és contradictori argumentar un descens de l’activitat, tal i com denuncia la mateixa CGT en dir que "per la normativa referenciada i dictada durant l’estat d’alarma, [UGT] ha vist incrementades les seves prerrogatives".

Alhora, l’ERTO anunciat per UGT Catalunya a una part de la plantilla i que pretén també la reducció de la jornada laboral de la resta, arriba la mateixa setmana de l’aprovació dels pressupostos per als sindicats majoritaris i la patronal de 6,1 milions. Quelcom que afecta a la mateixa UGT sense que, per altra banda, hagi indicat en cap moment pèrdua d’ingressos.

Sens dubte, com denuncia la CGT "la UGT no només facilita els ERTOs a les diverses empreses que volen treure rèdit d’aquesta pandèmia, sinó que ells mateixos volen guanyar encara més diners amb l’excusa que una part de la seva plantilla no està presencialment a la feina".

Clica aquí i aquí per veure la denuncia de la CGT Catalunya.
temes relacionats

UGT Catalunya   /    Crisi coronavirus   /    ERTOs   /    #Covid-19   /    #Coronavirus   /    Món obrer   /    Burocràcia sindical   /    Catalunya   /    CGT Catalunya   /    Societat

Comentaris

Comentar