×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Es compleix un any de la fugida del rei emèrit entre impunitat, luxe i corrupció

Es compleix un any de la fugida del rei emèrit a Abu Dhabi davant la idea que poguessin investigar l'origen de la seva fortuna enfront dels casos de corrupció relacionats. En aquest any el Govern s'ha dedicat a donar un total de 0 motius per a preocupar-se a la Monarquia i pagar les seves despeses.

Jorge Remacha

dimecres 4 d’agost de 2021
Facebook Twitter

Power, Corruption & Lies (Poder, Corrupció i Mentides) no només és el segon àlbum d’estudi de la banda New Order, sinó també el resum del primer any del rei emèrit Juan Carlos, del qual continuen apareixent milionaris casos de corrupció mentre continuem pagant el compte de la seva fugida a una illa de luxe a Abu Dhabi.

Aquestes setmanes van aparèixer dos nous comptes a Suïssa i Panamà, que amagarien 100 i 65 milions d’euros del rei emèrit. jJa en 2012 el New York Times estimava la seva fortuna en 1800 milions d’euros. Aquests dos nous casos de la Monarquia es sumen a una llista interminable conforme va apareixent informació nova i, a poques setmanes de l’escàndol que relaciona l’origen de la fortuna del rei amb la venda d’armes a països àrabs a través d’una empresa opaca amb fons públics.

Et pot interessar: Una més: descobert un nou compte a Suïssa vinculat a Juan Carlos I

En aquest primer aniversari de l’"agafa els diners i corre" de l’emèrit, Unidas Podemos va decidir fer un gest de republicanisme de tuit, a través del compte de la seva secretària general Ione Belarra, assenyalant com a responsables de la impunitat del rei a "els qui impedeixen sistemàticament que el Parlament pugui conèixer les activitats presumptament il·lícites de la Corona".

Ja són 14 els intents d’investigar els comptes del rei tombats en el Congrés amb els vots no noméss de VOX o PP, sinó també del seu soci de govern, el PSOE, que avui aprofitava per a reiterar el seu "reconeixement a l’orientació que li està donant el rei Felip VI a la Casa Reial en matèria de transparència".

És impossible investigar la corrupció de la Monarquia sostenint al mateix temps un Govern encapçalat per un partit que garanteix la seva impunitat, el PSOE. En conseqüència, aquest tipus de peticions així plantejades per aquests partits no van més enllà d’un brindis al sol.

Però el problema de la Monarquia no és només la seva evident corrupció, sinó que es tracta d’una institució reaccionària i anti-democràtica, garant dels negocis imperialistes de l’Estat espanyol i dels interessos de l’IBEX35. Una monarquia preservada i emparada per tot el Règim, començant pel Govern “progressista” del PSOE i Unidas Podemos.

La Corona és un dels pilars del Règim del 78 i un magnífic representant dels interessos capitalistes i imperialistes dels grans empresaris espanyols, des que els seus negociats sortien les “mossegades” que rebia l’emèrit. Per això no pot albergar-se cap confiança que des de les pròpies institucions del Règim es permeti cap mena de consulta democràtica respecte a la monarquia, igual que no es permet respecte a altres qüestions com és l’autodeterminació dels pobles o mesures que afecten el benestar material de la majoria del poble treballador.

És necessari derrocar aquest règim podrit i fer caure a la monarquia no només per corrupta, sinó perquè es tracta d’una institució reaccionària al servei de l’IBEX35. No tenim cap confiança en aquest govern ni en les institucions del règim a l’hora de jutjar a la monarquia i permetre una consulta democràtica; és necessari impulsar una forta mobilització social des de l’autoorganització obrera i popular per a imposar un referèndum vinculant sobre la monarquia i processos constituents en tot l’Estat per a decidir-lo tot.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat