×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Ens rebel·lem contra la crisi capitalista, el rearmament imperialista i la destrucció del planeta!

Ens diuen la generació de vidre quan el que som és la generació de les crisis. Una pandèmia, l'ascens de l'extrema dreta, una guerra a Europa, l'augment de les tensions polítiques i militars entre potències, augment dels preus sense precedent en mig segle i fenòmens climàtics extrems per la destrucció dels nostres ecosistemes.

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

dimarts 20 de setembre de 2022
Facebook Twitter

Aquest estiu està entre els més calorosos dels últims 70 anys; s’han cremat més hectàrees de bosc que en els últims quatre anys i no obstant això molts científics plantegen que serà el més fresc de la resta de la nostra vida. Mentrestant, les tres grans companyies elèctriques espanyoles -Naturgy, Endesa i Iberdrola- han augmentat els seus beneficis fins a un 24% amb la llum més cara de la història. Per la seva part els bancs han guanyat 20.000 milions d’euros, el major benefici des de l’anterior crisi. Les petrolieres no es queden enrere amb els preus de la benzina disparats, Repsol ha guanyar fins a juny 2.539 milions, més que al llarg de tot l’any passat.

Amb la guerra a Ucraïna els governs renuncien als seus insuficients plans de reconversió ecològica discutits en inútils cimeres climàtiques. Aposten per augmentar novament l’ús de combustibles fòssils, s’ha disparat la crema de carbó i inverteixen milers de milions en la indústria armamentística (una de les més contaminants) per portar-nos a nous escenaris de conflicte i guerres.

Aquest govern s’autodenomina “progressista” però rescata amb 1.350 milions a les elèctriques, vol duplicar la despesa militar com exigeix l’OTAN, aprova una reforma laboral que aprofundeix la nostra explotació, envia a la policia a reprimir a la joventut i als treballadors que surten a lluitar com a Cadis, protegeix la monarquia, premia la matança de desenes de migrants a Melilla amb 500 milions més perquè la dictadura marroquina vigili la frontera… Com diria Marx, només són la junta que administra els negocis comuns dels grans capitalistes.

La ministra de Defensa diu que ve un hivern “duríssim” i que hem de fer esforços. Però, farà esforços aquesta casta de polítics privilegiats o els grans empresaris i multimilionaris als que serveixen? No, volen que els sacrificis els assumim una classe treballadora cada vegada més empobrida, quan la inflació ja aconsegueix el 10,4% enfront d’una pujada del 2,5% dels salaris el que significa que som un 8% més pobres. Una situació que ens afecta especialment a les joves, les dones i migrants que tenim les feines més precàries sense poder independitzar-nos ni portar una vida digna.

Tot per continuar rescatant bancs i grans empreses i invertir en armament militar amb el qual defensar els seus interessos econòmics imperialistes per espoliar a la classe treballadora i els pobles de tot el món.

El problema és que quan els qui es diuen d’“esquerres” descarreguen la crisi en nosaltres, lideren el rearmament imperialista i reivindiquen el control de les fronteres, encoratgen el descontentament perquè creixi l’extrema dreta amiga dels rics.

A la universitat, el barri i l’empresa: la joventut al costat de les i els treballadors en lluita

Ens van dir que la classe treballadora havia desaparegut; no obstant això, la vam veure durant la pandèmia movent el món i ara en les grans vagues com al Regne Unit i Alemanya en defensa dels seus salaris i mitjans de vida. El govern estarà amb la patronal, però la joventut estudiant i obrera hem d’estar amb la classe treballadora i defensar al costat d’ella una sortida anticapitalista perquè aquesta crisi la paguin els rics i els grans empresaris i no les de sempre, plantejant:

1. Pujada de salaris amb reajustament automàtic d’acord amb el preu de la vida.
2. Repartiment d’hores de treball per acabar amb l’atur, sense reducció de salari i amb un sou mínim de 1.500€.
3. Universitat totalment gratuïta finançada amb impostos a la grans fortunes, devolució de les matrícules i beques-salari per a no haver d’estudiar i treballar en condicions precàries.
4. Nacionalització i reconversió ecològica del sector energètic sense indemnització sota control obrer. Salvem el planeta i la butxaca!
5. Detinguem la maquinària de guerra: a baix les sancions, l’enviament d’armes i els pressupostos militars del govern “progressista”!

Amb aquesta perspectiva, el 23 de setembre omplirem els carrers contra la destrucció del planeta. Aquest dia diverses organitzacions polítiques, socials i ecologistes han convocat una nova vaga climàtica. Des de Contracorrent i Pan y Rosas ens sumem a aquesta convocatòria i ens proposem organitzar la vaga en cada facultat i institut i fer grans blocs en les mobilitzacions defensant que no hi ha solució a la crisi ecosocial dins d’aquest sistema pensat per a l’enriquiment d’una minoria a costa de la majoria i de la viabilitat de la vida a la Terra. Si el capitalisme destrueix el planeta, destruïm el capitalisme!

Per una joventut anticapitalista, socialista i revolucionària!

Compartim i defensem el desig de milions de joves per viure millor i treballar menys, de créixer en harmonia amb la naturalesa i la passió per desenvolupar un coneixement que doni resposta als veritables problemes socials. El gran fre és aquest capitalisme generador de crisi, guerres i pandèmies, basat en la desigualtat i la destrucció del planeta que sosté al racisme i al cisheteropatriarcat, oprimint a les dones, migrants, racialitzades i persones LGTBI+ i explotant als i les treballadores.

Existeixen suficients recursos i tecnologia com per resoldre problemes com la pobresa, la fam, la falta d’habitatge, la desocupació, parar el canvi climàtic… El problema és que aquests recursos estan en mans d’una petita minoria de grans capitalistes que els usen per acumular fortunes que no podrien gastar ni en cent vides. Per això hem d’expropiar-los i utilitzar-los per a donar solució a les grans necessitats socials. Això és lluitar per un socialisme anticapitalista i des de baix.

Allò utòpic no és pensar que pot fer-se la revolució i construir una societat alternativa a aquest sistema. Allò utòpic és creure que es pot reformar el capitalisme. Les suposades alternatives, com la de la ministra del PCE Yolanda Díaz, que venen a fer més del mateix no ens enganyen, tenim clar que és necessari destruir aquest sistema per complet per a posar tots els mitjans generadors de riquesa i coneixement sota control dels qui ja els fan funcionar cada dia: les i els treballadors. Per decidir de forma planificada democràticament des de baix quina i com produïm sense explotació ni opressió.

No hi ha temps que perdre

Sabem que cada vegada som més les que tenim clar que o socialisme o barbàrie, les que ens rebel·lem contra aquest sistema i volem formar-nos, preparar-nos i organitzar-nos per lluitar pel nostre futur. Fem una crida a totes aquelles organitzacions i associacions que comparteixen aquesta visió a que obrim un debat i intercanviem sobre com construir aquesta alternativa anticapitalista i revolucionària.

A les i els militants de les UJCE que estan trencant amb el govern i veuen un error entrar a gestionar l’Estat burgès; a la joventut d’Abrir Brecha que comparteix la necessitat organitzar-se contra la crisi, enfrontant al PSOE-UP sense cap mena de suport; als i les estudiants del SEPC que volen acabar amb l’aliança amb ERC i Junts que manté la CUP; als qui veuen en Horitzó Socialista la necessària ruptura amb la burgesia catalana i aposten per la construcció d’una alternativa amb independència de classe; a totes elles els plantegem la necessitat de debatre l’alternativa política que necessitem, així com la urgència d’impulsar assemblees en comú en cada institut i universitat per lluitar per un programa que enfronti la crisi, el rearmament imperialista i la crisi climàtica.

Del qüestionament de la universitat de classes, al qüestionament de la societat de classes

Les companyes de Contracorrent i Pan y Rosas ens proposem construir una gran joventut anticapitalista, feminista, socialista i revolucionària a cada centre d’estudi i de treball.

És hora de sortir a lluitar al costat de les i els treballadors contra la crisi, la destrucció del planeta i el rearmament imperialista. Contra aquells que volen esborrar i manipular les idees del marxisme a la universitat, nosaltres les recuperem amb les Càtedres Lliures Karl Marx per transformar la realitat dins i fora la universitat.

Si comparteixes aquestes idees, lluitem-les juntes. Participa en les assemblees obertes que organitzem en universitats i instituts de tot l’Estat. Contacta’ns a través de les nostres xarxes i, vine amb nosaltres a les mobilitzacions de la Vaga Climàtica del 23-S en la que continuarem lluitant per acabar amb el capitalisme abans que acabi amb nosaltres!


Facebook Twitter

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE


Contracorrent

Catalunya

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï