×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Enmig de les Olimpíades, Tòquio bat el rècord amb més de 2.800 casos diaris de contagis

La mitjana mòbil setmanal de casos a la ciutat ha grimpat a 1.762,6 per dia, un 49,4% superior que el de la setmana prèvia. Aquest dimarts, els contagis informats són 1.461 més que els anunciats una setmana enrere.

dimarts 27 de juliol de 2021
Facebook Twitter

Autoritats de Tòquio van informar aquest dimarts un rècord de 2.8489 casos de coronavirus en les últimes 24 hores, quatre dies després de l’inici dels Jocs Olímpics (JJOO) i enmig d’advertiments d’experts que el pitjor encara està per arribar.

Amb el Japó assolat per la molt contagiosa variant Delta del coronavirus, el total nacional de casos de les últimes 24 hores ha superat els 7.500 per primera vegada des del maig passat, informa el Ministeri de Salut.

Els casos notificats a Tòquio superen el rècord previ de 2.520 del 7 de gener i arriba amb la capital del Japó sota un estat d’emergència declarat davant l’augment de les infeccions provocat per la variant Delta.

La mitjana mòbil setmanal de casos a la ciutat ha grimpat a 1.762,6 per dia, un 49,4% superior que el de la setmana prèvia, i els contagis informats aquest dimarts són 1.461 més que els anunciats el dimarts passat.

Els més de 7.500 casos en tot el Japó constitueixen el registre més alt des del 12 de maig, i s’acosta al rècord absolut de gairebé 8.000 del 8 de gener, va dir el Ministeri de Salut, informava l’agència de notícies japonesa Kyodo.

Sondejos han mostrat que l’opinió pública japonesa està dividida sobre si els Jocs Olímpics, que van començar el divendres passat després de ser suspesos en 2020, haurien d’estar celebrant-se enmig d’aquesta situació sanitària.

Enmig dels dubtes per la seguretat, els organitzadors van prohibir els espectadors en gairebé totes les seus dels Jocs dins i fora de Tòquio per precaució, i el primer ministre Yoshihide Suga ha cridat la gent a seguir els JJOO per televisió.

Experts en malalties infeccioses han advertit que la variant Delta del virus, detectada per primera vegada a l’Índia, causarà un increment dels contagis que tindrà el seu pic al voltant del 3 d’agost, cinc dies abans del final dels jocs.

Malgrat això, els organitzadors segueixen endavant amb els JJOO perquè els negocis són milionaris, i per a les autoritats això està per davant de la salut pública.

Per aquest motiu, en plena cerimònia del relleu de la torxa olímpica -en inaugurar-se els jocs Tòquio 2020-, van sortir als carrers centenars de persones amb cartells demanant la cancel·lació dels JJOO.

El principal motiu de les queixes és la celebració de l’esdeveniment en plena pandèmia, amb el risc de contagis que comporta, i l’alt cost econòmic que suposa per al país.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat