×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

En plena pandèmia la SAREB vol desnonar a quatre famílies

Enmig d'una pandèmia, la SAREB vol fotre fora a l'Angélica, la Lotta, la Susana i la Victoria de les seves cases malgrat que estan negociant un lloguer, ja amb diversos lliuraments de documentació fetes.

Javier Román

dilluns 20 de juliol de 2020
Facebook Twitter

En la nova normalitat, de la qual l’eslògan no oficial del govern “progressista” és “no deixar a ningú enrere”- s’està quedant molta gent enrere. Migrants, aturades o treballadores precàries, estan sent testimonis de com aquesta nova fase no està feta per a elles. Les ajudes promeses dels govern no arriben i, si arriben, tenen tal forma burocràtica que impedeix de facto qualsevol impacte en la gent (vegeu el procediment i les traves de l’Ingrés Mínim Vital).

A aquesta situació s’hi suma el drama dels desnonaments que en la nova normalitat han tornat a l’ordre del dia. En aquesta nova normalitat no noméss desnonen el Banc Santander o el BBVA sinó, sobretot, la SAREB (el “banc dolent”), una societat que pertany gairebé la meitat a l’Estat com a resultat del gran rescat a la banca durant la passada crisi.

És el cas d’Angelica, Lotta, Susana i Victoria, a les que la SAREB vol expulsar de les seves cases en plena pandèmia mundial. Aquestes quatre dones es troben en una situació molt vulnerable i amb menors a càrrec. De fet, Victoria acaba de superar la seva cinquena operació de cor per problemes cardíacs severs, i actualment està patint una infecció post-operatòria.

Les quatre famílies afectades, van recuperar en 2014 un edifici a Madrid que estava buit i des de llavors han mostrat la seva disposició a negociar un lloguer digne; volen poder pagar un lloguer que els permeti viure de manera digna a elles i a les seves filles. No obstant, la SAREB s’ha negat a negociar qualsevol opció, i fins i tot una alternativa residencial.

La SAREB es nega a negociar un lloguer digne i està disposada a desnonar a aquestes quatre dones amb els seus fills en un districte on els preus no fan més que pujar (al març del 2020 el lloguer mitjà a Puente de Vallekas era de 861 euros al mes; gairebé un SMI complet) i on les cases d’apostes no paren d’augmentar (Puente de Vallekas és el districte amb més casa d’apostes de Madrid 32). La nova normalitat és que una associació amb participació pública, fundada per a rescatar a la banca privada, desnoni a famílies en situació de vulnerabilitat sense alternativa residencial per a afavorir l’especulació en un dels barris més populars de Madrid.

Demà a les 8.00 del matí està convocat el desnonament al que estan fent una crida a paralitzar veïns i col·lectius veïnals com la PAH de Vallekas, el Sindicato de inquilinos o el moviment auto-organitzat de veïnes i veïns SomosTribuVk, que ha proporcionat aliment cada setmana a més de 300 famílies i en el que participaven Angelica, Lotta, Susana i Victoria.

En aquesta nova normalitat en la que s’afavoreix a les grans empreses, als especuladors i es fot fora a famílies de les seves cases, no es pot esperar res d’un govern del PSOE i Unidas Podemos que ens deixa a totes enrere. Per això aquest dimarts és hora de demostrar que no volem la seva nova normalitat, que volem tenir un sou digne i pagar un lloguer digne, volem cases amb veïnes i veïnes amb cases, volem frenar l’especulació que ens treu dels nostres barris per a construir després cases d’apostes o casinos.

Aquest dimarts 21 de Juliol a les 8.00 al carrer Callejo 13 #CallejoSeQueda #StopDesahucios! #AlquilerSocialYA!


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques

Crisi a UP: Podemos i Izquierda Unida anirien per separat a les eleccions municipals i autonòmiques