×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

En les feines també cal organitzar la ràbia: Participa de la trobada estatal al costat de Contracorrent i Pan y Rosas!

Aquest 9 de maig al costat de lxs compañerxs de Contracorrent i Pan y Rosas organitzem una trobada virtual en l'àmbit estatal. Perquè després de més d'un any de gestió capitalista de la pandèmia les conseqüències de la crisi es descarreguen sobre les treballadores i la joventut precària.

Xarxa de Precàries de Barcelona

divendres 7 de maig de 2021
Facebook Twitter

Han estat mesos en què hem vist deteriorar-se més i més les nostres condicions de vida i de treball. Al voltant de 700 mil persones han engreixat les xifres oficials de pobresa severa, 1 milió de persones han perdut el seu lloc de treball, 1 de cada 2 treballadors va patir un ERTO en algun moment d’aquest últim any... Però això només és la punta de l’iceberg, la patronal amb l’aval del Govern es prepara per a una allau d’ERO i acomiadaments massius en els pròxims mesos.

Per això, per molt que vulguin negar-ho, aquesta pandèmia sí que entén de classes socials. Perquè mentre en els barris més pobres hem de sofrir l’augment de la misèria els més rics han incrementat en un 16% les seves fortunes.

Els menors de 25 anys sofrim una taxa de desocupació del 39,9% arribant en algunes comunitats autònomes a superar el 50% d’atur juvenil. Quan tenim la sort d’aconseguir un treball aquest és precari, temporal i insuficient per a poder pagar un lloguer, per la qual cosa ens veiem obligats a compartir pis o continuar vivint a casa dels nostres pares.

Al mateix temps vivim l’auge i creixement de l’extrema dreta, que amb discursos racistes i xenòfobs -dirigits en gran manera contra la joventut migrant- pretenen capitalitzar el descontentament social que genera la crisi i aquesta democràcia per a rics. A tot l’Estat Vox i els sectors més reaccionaris pretenen radicalitzar moltes de les mesures en contra dels migrants, les dones i els sectors més precaritzats de la classe treballadora.

No obstant això, és l’actual Govern que es disfressa de progressista, qui ha legislat en tot moment amb l’objectiu de blindar els interessos d’aquests milionaris i qui per aquesta via aplana el terreny per al creixement de l’extrema dreta. Mesures com els ERTO o el decret antidesnonaments i moltes altres, són en el fons ajudes encobertes, amb fons i deute públic, als grans capitalistes.

Però en aquest escenari de crisi i atac permanent les treballadores no ens resignem. Encara que no aparegui en els grans mitjans de comunicació els conflictes, les lluites i els moviments de resistència, han estat presents. En tots aquests mesos vam ser molts els joves que sortim als carrers a lluitar després de l’entrada a la presó de Pablo Hasel, cansats a més que se’ns culpabilitzés de les morts dels nostres avis en la pandèmia mentre se’ns obligava a sortir dels nostres barris confinats només per a treballar.

Per això, des de la Xarxa de precarixs portem gairebé un any organitzant el malestar i ràbia de la joventut precària. Hem secundat i participat dels conflictes i lluites obreres més importants dels últims mesos, com la de les netejadores de l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid o la dels treballadors de Nissan a Barcelona, entre altres. Al mateix temps hem organitzat i aixecat seccions sindicals combatives en sectors com l’hostaleria, l’educació o el telemàrqueting.

Però això només és el principi, apostem amb totes les nostres forces al fet que lxs trabajdorxs més precarizadxs al costat de lxs jóvens, les dones, lxs migrants i tots els oprimits d’aquest sistema de merda siguin els qui acabin amb el desastre capitalista i el futur de misèria al qual volen condemnar-nos.

Per això fem una crida per a participar de la trobada juvenil d’aquest pròxim 9 de maig perquè és hora d’organitzar la ràbia en les nostres universitats, instituts, barris i també en els nostres centres de treball!

Escriu-nos per a participar per twitter, instagram o facebook.


Facebook Twitter
Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d'indult del TSJC

Borràs és condemnada a quatre anys i mig de presó i una petició d’indult del TSJC

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

El govern de Sánchez-Díaz enviarà tancs a Ucraïna després de Setmana Santa

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid